L'Informatiu: L'Informatiu - 28/06/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 28/06/2017

L'Informatiu - 28/06/2017

Disponible hasta 21-02-2222

28/06/2017 00:27:58
L'Informatiu - 28/06/2017 L'Informatiu - 28/06/2017
L'Informatiu - 28/06/2017 00:27:58 28/06/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

La Guàrdia Civil interroga, com a testimonis, a funcionaris de la Generalitat sobre la campanya institucional pel registre de catalans residents a l'estranger. Ho fa per ordre del jutjat de Barcelona que porta la causa. La fiscalia ho vincula la campanya per la celebració del referèndum que la Generalitat vol celebrar l'1 d'octubre.
La sessió de control al president ha estat marcada pel fet que el govern hagi declarat desert el concurs per comprar les urnes. D'una manera o una altra, tots els grups s'hi han referit i el president Puigdemont, Lluís Falgàs, ha insistit en que urnes, n'hi haurà l'1 d'Octubre.
El rei Felip sisé ha enviat un missatge molt clar. En el seu discurs en l'acte de celebració del 40 aniversari de les primeres eleccions democràtiques ha dit que dins la llei hi ha marge pel diàleg i l'acord però que fora de la legalitat només hi ha lloc per la negació de la llibertat.
El Papa Francesc nomenarà aquesta tarda cardenal l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella i altres quatre cardenals, en un consistori al que assistiran la Vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont i la consellera de Governació, meritxell Borràs. En saber que seria nomenat cardenal, Joan Josep Omella va expressar sorpresa i gratitud per una distinció que, segons va assegurar, no esperava.
32.000 alumnes catalans han conegut, de fet, des d'ahir a la nit, les notes de la selectivitat. A través del portal ACCESNET, que tot i el col·lapse, a poc a poc anava permetent entrar a la pàgina... han vist si d'entrada podien accedir als estudis desitjats...o bé no hi han arribat.
Augmenta el nombre de barcelonins que diuen haver patit un delicte, segons les dades de l'enquesta de victimització que l'ajuntament ha fet pública avui. L'enquesta també revela que s'han duplicat els problemes de convivència amb turistes.
L'ajuntament de Sant Cugat ha obert una investigació per aquesta agressió d'un policia local a un home gran a un carrer de Sant Cugat, que va gravar un veí.... El consistori vol valorar l'actuació policial, si l'acció d'aquest agent respecta o no els protocols establerts per la policia local. El consistori diu que el video només permet visualitzar la part final d'una actuació cap a un ciutadà a qui havia multat per deixar el cotxe mal aparcat i que prèviament hauria faltat al respecte a l'agent..
Avui se celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, el col·lectiu de lesbianes, gays, bisexuals i transexuals. Precisament aquesta setmana s'ha conmmerat el 40 aniversari de la primera manifestació a Espanya en la que es van reclamar els drets d'aquest col·lectiu. Va ser a les Rambles de Barcelona, on hi ha la Vanesa Benedicto.
La selecció espanyola sub 21 jugarà divendres a Cracòvia davant Alemanya - i per vuitena vegada - una final de l'europeu de futbol. L'equip que entrena Albert Celades va derrotar 3 a 1 Itàlia en un partit gairebé perfecte. I ho va fer davant un altre gran equip que va ser incapaç, però, d'aturar un excepcional Saúl Ñiguez, autor dels tres gols espanyols.
Bartomeu ha dit que tot i que de moment no s'ha fet cap fitxatge, el Barça començarà la temporda amb un equip competitiu que lluitarà des del primer dia per tots els títols. La feina però sembla que se li acumula a Robert Fernàndez tant pel que fa a les possibles arribades com a les sortides
Aquest vespre l'Acadèmia del Cinema Català fa la 9ª Festa d'Estiu. On presentarà la nova Junta que presideix Isona Pasola. L'equip ha fet aquest matí balanç de l'estat del sector que, demostra estar massa lligat a les superproduccions

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán