L'Informatiu: L'Informatiu 24/09/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 24/09/2018

L'Informatiu 24/09/2018

Disponible hasta 21-02-2222

24/09/2018 00:28:04
L'Informatiu 24/09/2018 L'Informatiu 24/09/2018
L'Informatiu 24/09/2018 00:28:04 24/09/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Crida al diàleg del cardenal-arquebisbe de Barcelona a la missa solemne de la Mercè. Joan Josep Omella demana que en aquests temps d'incertesa, cal evitar la divisió i la confrontació. L'alcaldessa de Barcelona, com és habitual, no hi ha assistit, però sí ho ha fet al seguici amb el president Torra al capdavant. A la plaça  de Sant Jaume crits que han reclamat la llibertat dels polítics presos. Però també ha planat avui l'escenari de les eleccions municipals amb noves candidatures.

Pedro Sánchez assegura que el Govern no parla d'hipòtesis, i evita entrar en la polèmica pels indults als presos independentistes. El Partit Popular vol forçar que es pronunciï al Congrés. Sánchez, ho ha dit al Quebec, que en mig segle ha fet dos referèndums independentistes fallits.

Pel president del Govern, Quebec és un exemple que des de la política i el respecte a la legalitat es poden trobar solucions, tot i que matisa que cada país ha de trobar el seu camí. Des del Govern català, Ernest Maragall ho saluda però reclama fets.

La Generalitat crearà centres d'emergència a cada demarcació per atendre en un primer moment els menors immigrants no acompanyats que arriben a Catalunya. Podran acollir-ne un centenar de cada un. Una nova mesura que arriba després de la reunió que han mantingut aquest matí les entitats que els atenen i l'administració.

Mor un jove de Tàrrega de 26 anys en quedar atrapat en una pedra quan practicava barranquisme a la Benasc, a Osca. Al Montsec d'Ares, a Lleida, els bombers han hagut de rescatar una espe-le-òloga accidentada. En total els equips d'emergència han realitzat 7 rescats aquest cap de setmana.

El Girona s'endú un punt del Camp Nou, en un primer derbi de la temporada marcat per la polèmica expulsió de LENGLET, amb incidència directa del VAR. Els gironins ho va aprofitar per remuntar el gol inicial de Messi, amb dos d'Stuani. I Piqué va salvar un punt pels blaugrana, que comparteixen lideratge amb el Madrid.

L'ambient tant estiuenc del cap de setmana s'ha acabat. Aquest primer dilluns de la tardor ens porta menys calor i un temps insegur en algunes comarques (amb nuvolades i possibilitat de ruixats). Entre demà i divendres tindrem un temps tranquil i una calor molt discreta. Però el cap de setmana l'ambient tornarà a ser força estiuenc.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán