L'Informatiu: L'Informatiu - 22/09/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 22/09/2014

22/09/2014 00:27:50
L'Informatiu - 22/09/2014 L'Informatiu - 22/09/2014
L'Informatiu - 22/09/2014 00:27:50 22/09/2014
Sinopsis
  • Sense novetats al DOGC. La publicació d'avui no recull la la llei de consultes que divendres es va aprovar al Parlament. De fet, hi ha 15 dies per poder-la publicar. I fins que no ho estigui el president de la Generalitat no pot firmar el decret de convocatòria. Per fer-ho encara té marge... fins a primers d'octubre, complint així els terminis que imposa la pròpia llei. Artur Mas es reserva la incògnita, tenint, precisament molt present el calendari. Mariano Rajoy comença demà un viatge a la xina, es reuneix el ple del tribunal constitucional fins dijous, i divendres serà la vicepresidenta qui presideixi el consell de ministres./ Una estratègia de retard que comparteixen plenament CiU i ERCque han fet avui una bona mostra d'unitat com a socis parlamentaris. De fet, després de dies de discrepàncies entre els dos partits hem pogut veure a un molt satisfet Oriol Junqueras amb les seves relacions amb Artur Mas. / La resta de partits també han fet referència al fet que Artur Mas encara no hagi signat el decret.
  • Tant el PP com el PSOE han titllat de disbarat la intenció de Mas de convocar la consulta el 9-N. Li han demanat que s'oblidi de signar el decret de convocatòria perquè ja se'n coneixen les conseqüències. A Radio Nacional l'ex ministre José Bono li ha recordat que cal seguir les lleis i als Desayunos el popular Alfonso Alonso l'ha instat a deixar de fer-se l'interessant./ Des del govern espanyol no s'han referit a aquesta qüestió del calendari però, la ministra de Foment, que és a Barcelona,  ha respost avui a Artur Mas que ahir va dir que ara el que cal és astúcia. 
  • Al llarg d'aquestes setmanes els ajuntaments on hi ha alcaldes o majories dels partidaris de la convocatòria d'una consulta aprovaran mocions de suport. Aquest matí l'Ajuntament de Barcelona ha fet un ple extraordinari. 
  • I el TSJC ha confirmat avui que hi ha indicis racionals per mantenir l'acusació de suborn i prevaricació a l'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo, així com als altres imputats en l'anomenat cas Clotilde. La fiscalia, que demana dos anys i mig de presó per Crespo, l'acusa de facilitar tràmits a un empresari rus suposadament relacionat amb la màfia a canvi de diners, regals o favors.
  • I així són els bitllets de 10 euros que entren en circulació demà. / La reforma fiscal que prepara el govern central s'aplicarà a les nòmines del pròxim gener. Així ho ha dit avui el secretari d'estat d'Hisenda, de visita a Barcelona, on ha destacat la importància de rebaixar la càrrega fiscal per a la recuperació econòmica. A Catalunya, la reforma afectarà 200.000 Pimes i 67.000 autònoms./ Catalunya es manté com la comunitat líder en recepció de turistes estrangers. / I una de les principals portes d'entrada de turisme és l'aeroport. Allà, la ministra de Foment, Ana Pastor ha inaugurat una nova zona comercial a la Terminal DOS./ A casa nostra cada cop consumim més peix, uns 27 quilos per persona l'any. Un consum que ha augmentat malgrat la crisi. El mercat pesquer internacional es dóna cita des d'avui a Fira de Barcelona, amb el Saló Seafood, on participen una vintena d'empreses catalanes. / La reina Sofia ha inaugurat el segon congrés sobre malalties degeneratives, un congrés, organitzat per la Fundació Reina Sofia, i que té un gran impacte internacional.
  • El Barça va contestar a la golejada del Madrid del dia abans, amb cinc gols al camp del Llevant, que el mantenen líder invicte i amb la porteria a zero. L'inici de lliga dels de Luis Enrique no pot ser millor: 4 victòries en 4 partits, amb 11 gols a favor i cap en contra. I amb un Messi estel·lar, intensificant el seu paper d'assistent: va donar dos gols, en va marcar un... i fins i tot es va permetre el luxe de fallar un penal./ Aquesta jornada de lliga entre setmana la obriran demà al Bernabéu el Reial Madrid i l'Elx. / A segona divisió, a Montilivi estava en joc el lideratge de la categoria. El Girona, fins ahir invicte, va ser derrotat per l'equip més fort i primer aspirant a l'ascens: el Betis. Els gironins es van avançar al marcador, però al final, es va imposar la qualitat de l'equip andalús. / I en motociclisme, David Checa ha tornat a guanyar el mundial de resistència que ja havia obtingut l'any 2004./ El 3 d'octubre comença la temporada al Mercat de les Flors, amb Israel Galván i Akran Khan. Una de les col·laboracions excepcionals d'artistes que el Mercat impulsa i coproduirà aquesta temporada. Una altra de les destacades és la companyia de Sol Picó. Tot plegat, una temporada en la que el teatre consolida l'escola de l'espectador  i les activitats paral·leles
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán