L'Informatiu: L'Informatiu - 20/07/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 20/07/2018

L'Informatiu - 20/07/2018

Disponible hasta 21-02-2222

20/07/2018 00:28:26
L'Informatiu - 20/07/2018 L'Informatiu - 20/07/2018
L'Informatiu - 20/07/2018 00:28:26 20/07/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

El PDECAT afronta un cap de setmana decisiu. Comença la primera assemblea que el partit celebra desde el seu naixement amb l'objectiu d'abordar la proposta ideològica i també els seus lideratges. Una trobada que es planteja, Anna Forment, com un pols entre l'expresident Puigdemont i l'actual coordinadora.
El president del Parlament demana fer autocrítica davant l'espectacle lamentable, diu, que van protagonitzar Junts per Catalunya i Esquerra dimecres quan es va desconvocar el ple.
Roger Torrent ha reclamat negociar més i tenir clar l'objectiu que es persegueix. Això si, responsabilitza Junts per Catalunya de mentir al faristol per esgarrapar vots.
Fa poca estona que hem sabut que la justícia alemanya ja ha tancat el procés d'extradició de Puigdemont. La fiscalia havia informat aquest matí a favor de retirar l'euroordre després de rebre la resolució del jutge Llarena
Mentrestant, el govern diu que les discrepancies entre Llarena i el tribunal alemany no posen en entredit la credibilitat de la justicia espanyola. La portaveu de l'executiu de Sànchez assegura que respecten la decisió del magistrat del Suprem.
L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ja es troba a la presó de Mas d'Enric, al Catllar. Hi ha arribat a les dotze del migdia. Ha estat traslladada des de Figueres, a petició pròpia, per estar més a la vora de la seva família de Xerta. A l'entrada del centre penitenciari, centenars d'independentistes han format una cadena humana i han col.locat llaços grocs i pancartes demanant la llibertat dels polítics presos.
Demà coneixerem qui serà el substitut de Mariano Rajoy al capdavant del Partit Popular. La decisió final està en mans dels 3000 compromisaris de la formació que hauran d'escollir entre Soraya Sáenz de Santamaria o Pablo Casado. Tot apunta a que el vot indecís serà el que farà decantar la balança.
I en aquest escenari avui hem tingut un nou baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió que dona a Esquerra la victòria a unes eleccions al Parlament per davant de Ciutadans i Junts per Catalunya.
Segona reunió de mediació al Departament de Treball entre la direcció d'Iberia i els representants dels treballadors. Sobre la taula l'intent d'evitar l'aturada programada pel proper 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d'agost al Prat. Una reunió, Núria Roca, que encara continúa.
El Barça ha fet balanç de la situació social de l'entitat els últims dotze mesos. El club blaugrana ha aprofitat l'ocasió per reafirmar el seu suport a Eric Abidal arran de les especulacions sobre el trasplantament al que va ser sotmès.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán