L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 30/07/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 30/07/2014

30/07/2014 00:06:27
L'Informatiu 2 - 30/07/2014 L'Informatiu 2 - 30/07/2014
L'Informatiu 2 - 30/07/2014 00:06:27 30/07/2014
Sinopsis
  • Hi ha un clima de diàleg obert i res no està tancat. És el primer missatge que Artur Mas ha donat després de reunir-se durant més de dues hores amb Mariano Rajoy. Mas ha explicat que a la reunió ha portat un document amb 23 temes referents a l'economia, serveis públics, infraestructures o competències. Pel que fa a la consulta, les posicions no han variat: el president Mas ha reiterat la intenció de fer-la en un marc legal i a poder ser d'acord amb l'estat. Ell mateix ha afirmat que el desacord persisteix i que no hi ha hagut cap proposta alternativa per part del president Rajoy./ Mariano Rajoy estudiarà les propostes de Mas, però respecte a la consulta no hi ha hagut sorpreses: el president li ha reiterat a Mas que la consulta és il.legal i no es pot celebrar. Ho ha explicat la líder del partit popular català. 
  • Hores abans d'aquesta trobada, el president de la Generalitat i líder de Convergència Democràtica ha enviat una carta als militants per informar de la renúncia de l'expresident Jordi Pujol als càrrecs i prerrogatives. Mas admet que és una situació que l'entristeix però diu que el partit ha de saber superar-la. En la carta, Mas assegura que l'expresident Pujol vol ajudar fins l'últim moment perquè el perjudici sigui el menor possible. A més, Mas subratlla que tant ell com la formació posaran tota l'energia perquè la consulta del 9 de novembre sigui possible.
  • Cada vegada més tenir una feina remunerada no és garantia de protecció per NO caure en la pobresa. Segons un informe de la UGT, ja hi ha més de mig milió de catalans que estan en aquesta situació: un 24% més que fa 6 anys
  • La Rambla no tindrà més hotels ni restaurants nous. És el que determina el pla d'usos acordat per CIU i PSC i que s'aprovarà de manera definitiva a la tardor.
  • Tercer dia d'estada de pretemporada del Barça a Birmingham. Els de Luis Enrique intensifiquen el ritme físic esperant que els serveixi per tornar a aconseguir títols. A diferència d'ahir, avui només hi ha hagut una sessió preparatòria. Això sí, amb unes espectadores de luxe. 
  • I ara us parlem dels murals urbans. Es tracta de donar color a grans parets mitgeres, amb el permís de l'ajuntament, i convertir-les en obres d'art. A Barcelona, dins el projecte ciutat Bella, un grup de muralistes transformarà alguns espais de la ciutat, de fet ja han començat a fer-ho, i a més aprofiten per homenatjar artistes Joan Miró o Tete Montoliu. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán