L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 29/11/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 29/11/2017

L'Informatiu 2 - 29/11/2017

Disponible hasta 21-02-2222

29/11/2017 00:11:51
L'Informatiu 2 - 29/11/2017 L'Informatiu 2 - 29/11/2017
L'Informatiu 2 - 29/11/2017 00:11:51 29/11/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Els taxistes tornen a estar en peu de guerra contra els vehicles de lloguer amb conductor. Avui fan 24 hores de vaga, i aquest matí a Barcelona ha estat pràcticament impossible trobar cap taxi. On més s'ha notat ha estat en punts com l'estació de Sants o l'aeroport del Prat, on l'ANNA GRIMAU ens explica quina és la situació
  • El magistrat del Suprem Pablo Llarena ha atès les peticions de les defenses i revisarà la presó incondicional en que es troben els 8 exconsellers, Cuixart i Sánchez. Després d'assumir les seves causes, el jutge creu oportú tornar-los a prendre declaració i per això els ha citat divendres a 2/4 de deu del matí.
  • Aquí, a menys d'una setmana de l'inici de la campanya per les eleccions, el protagonisme és a per la Junta Electoral, que ha prohibit que les fonts s'il·luminin de color groc durant lels dies que duri la campanya. La decisió es pren a petició del Partit Popular que va demanar la retirada d'aquest tipus d'il·luminació. La Junta Electoral considera que atenta contra la obligació que han de tenir les administracions publiques de ser neutrals per garantir la igualtat en el dret a vot./ L'ajuntament de Barcelona ja ha dit que acatarà la decisió de la JUnta i apagarà la vintena de fonts que ara simbolitzen la solidaritat amb els empresonats.....Tot i que troba ridícul, diu, perseguir un color./ La majoria de partits, ja en precampanya, s'han referit a aquesta decisió de la Junta Electoral. El Partit Popular ho ha celebrat mentre que els partits independentistes la titllen de rídicula i sorprenent.
  • Continua la polèmica sobre l'ordre de traslladar les 44 obres d'art de Sixena que ara es troben al Museu comarcal de Lleida. Avui el ministre de cultura ha insistit que la llei s'ha de complir i que per tant, les peces han de tornar a Osca. Una opinió diferent de la de l'alcalde de Lleida, que ha tornat a demanar prudència a Méndez de Vigo apel·lant abans d'esgotar totes les vies jurídiques. El director del Museu també insisteix que hi ha un recurs interposat.
  • Important operació avui de Mossos i Policia Nacional contra una màfia georgiana. Hi ha 23 detinguts a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Gavà, Cornellà de Llobregat i Madrid als qui s'acusa, entre d'altres, de blanqueig de capitals. Els escorcolls han començat de matinada i s'han allargat tot el matí. Entre els detinguts hi ha el propietari d´una empresa de paqueteria on suposadament s'enviaven les joies i altres béns de valor robats. També han agafat a la dona d'un important cap mafiós condemnat a 15 anys de presó per liderar una organització criminal. La investigació porta oberta més de dos anys.
  • El Barça afronta aquest vespre un tràmit al Camp Nou, en la tornada dels setzens de Copa contra el Múrcia, amb un 0-3 a l'anada. El rendiment dels suplents i els joves del filial serà l'al·licient d'un partit que coincideix amb la Jornada del Soci Solidari./ Qui ja ha quedat eleminat de las Copa és el Girona que anit va empatar a un al camp del Llevant.
  • El Sónar 2018 ja té el programa de la seva 25-ena edició. Avui han presentat el cartell amb noms molt destacats de la música electrònica i avançada. De moment estan confirmats una quarentena i més de 130 espectacles per als dies 14,15 i 16 del juny vinent.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán