L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 27/11/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 27/11/2014

27/11/2014 00:09:47
L'Informatiu 2 - 27/11/2014 L'Informatiu 2 - 27/11/2014
L'Informatiu 2 - 27/11/2014 00:09:47 27/11/2014
Sinopsis

La línia 9 del metro arribarà a la terminal 1 de l'aeroport del Prat el primer trimestre del 2016. Ho ha anunciat avui el conseller de terriorti Santi Vila, que a més,  ha dit que intentaran que ja dongui servei pel Mobile Congrés.  EL tram que es posarà en marxa, és el més llarg de la línia i permetrà que  els municipis del Prat i l'Hospitalet quedin units també pel metro.

  • En el terreny de la política recollim avui moviments al grup parlamentari dels socialistes catalans. Núria Ventura i Marina Geli han formalitzat la seva baixa del PSC. Ambdues polítiques havien discrepat dels socialistes catalans, sobre tot en mandat de Pere Navarro,  sobre el dret a decidir, i diumenge s'incorporen al nou partit d'esquerra catalana.
  • I continuen encara les reaccions al pla de la llista plebiscitària anunciat per Artur Mas. Avui sentíem el PSC parlant d'inestabilitat política per un excés de convocatòries electorals i a Ciutadans acusant Mas d'anar cap el partit únic. 
  • I polèmica pel missatge a Twitter d'una diputa d'Unió Democràtica.  Elena Ribera va tuitejar que Freixenet, que s'ha posicionat en contra de la independència, podria perdre 2 milions de consumidors. 
  • A Madrid l'absència d' Ana  Mato, dimitida ahir després que el jutge Ruz la consideres beneficiada per la trama Gürtel, ha marcat el debat sobre el paquet de mesures contra la corrupció i per la regeneració democràtica impulsades pel govern central. De fet, ha sigut el mateix Mariano Rajoy qui les ha defensat i s'ha negat a admetre que España visqui una situació de corrupció generalitzada. 
  • L'oposició ha retret al president del Govern que no hagi fet cap referència a la dimissió de la ministra Ana Mato... I tots han estat molt crítics amb les propostes de Rajoy. 
  • El Barça prepara el complicat desplaçament de diumenge a València, on ha de confirmar la seva recuperació. Mentrestant, avui hem sabut que Thomas Vermaelen podria ser intervingut properament a Finlàndia de la seva lesió als isquiotibials, i sembla que podria estar un mínim de tres mesos més de baixa... 
  • Philippe Jaroussky esà considerat el millor contratenor del món, una tècnica vocal  a mig camí entre les sopranos i els tenors. El cantant francès va actuar anit a l'Auditori de Barcelona, que va poder disfrutar del seu virtuosisme interpretant música antiga i barroca. El recital estava basat en obres d'Antonio Vivaldi i va estar acompanyat del seu propi conjunt qui ha guanyat nombrosos premis. Una veu que no deixa indiferent a ningú. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán