L'Informatiu: L'informatiu 2 - 25/08/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 25/08/2014

25/08/2014 00:06:59
L'informatiu 2 - 25/08/2014 L'informatiu 2 - 25/08/2014
L'informatiu 2 - 25/08/2014 00:06:59 25/08/2014
Sinopsis

 

LA CONTUNDÈNCIA DE RAJOY

El president del govern insisteix que no permetrà una consulta il·legal

No es farà una consulta il.legal. Ho ha dit amb contundència el president Mariano Rajoy després de la reunió de treball amb la cancellera alemanya Angela Merkel a Santiago de Compostela. Segons Rajoy, és un disbarat parlar de separar-se quan el món tendeix a unir-se i ha posat l'exemple de la Unió Europea i la Unió Bancària. Del Consell de Garanties Estatutàries ha assegurat que ha seguit amb detall el dictamen però ha recordat que la votació sobre la llei de consultes ha estat molt dividida. La cancellera Merkel , de la seva banda, li ha donat suport en la seva posició sobre Catalunya. 

Mentrestant, el PSC insisteix que manté el suport a la llei de consultes i demana a Mas que recitifiqui. Ciutadans, de la seva banda, creu que les eleccions avançades són la única sortida.

ELS TRABUCAIRES DE CARDEDEU

El PPC presenta una denúncia per assetjament d'un regidor

El Partit Popular Català ha presentat una denuncia a la fiscalia contra 7 trabucaires de Cardedeu que van llançar salves davant la casa d'un regidor durant la festa major del poble. Pel partit els fets són assetjament mentre que la colla de trabucaires assegura que no van fer res mal fet, sinó que, senzillament, van seguir una tradició. Segons el consistori es tracta d'un fet aïllat i desafortunat:

LA CONFESSIÓ DE PUJOL

El 25 de juliol l'expresident confessava que tenia diners a l'estranger

Tal dia com avui de fa un just mes Jordi Pujol confessava que tenia diners ocults a l'estranger des de feia 30 anys. 

Avui l'hem vist davant de casa seva, a Barcelona, després d'haver estat uns dies de vacances a Queralbs, al Ripollès. Tot i la insistència dels periodistes, l'expresident continua sense desvetllar si compareixerà al Parlament per donar explicacions tal com li demanen tots els partits. 

INSPECCIONS A LA BARCELONETA

Intenten trobar els propietaris dels pisos de lloguer per turistes

Les inspeccions per trobar pisos turístics il.legals al Barri de la Barceloneta han començat aquest matí. L'Ajuntament de Barcelona hi ha desplegat un dispositiu d'inspecció de tres equips que escull de manera aleatòria els habitatges. La intenció és trobar-ne els propietaris i, si hi ha indicis d'activitat il·legal, obrir un expedient. El rastreig durarà fins que calgui, ha dit l'Ajuntament. 

Leo Messi i el jove Munir juntament amb  Luis Enrique a la banqueta van ser els protagonistes de la victòria del Barça d'ahir davant l'Elx. El joc del nou equip, de moment, convenç. 

UN PLANTER DE MEDALLES

L'equip de natació aterra al Prat des de Berlín amb 13 metalls

I a primera hora de la tarda, ha aterrat a Barcelona l'equip espanyol de natació, que ha fet un paper excel·lent a l'Europeu de Berlín. Només hi ha faltat la gran triomfadora, la badalonina Mireia Belmonte que ha marxat a competir a Doha.  A Berlín, la delegació espanyola ha aconseguit 13 medalles. Totes a càrrec de nadadores. és la millor actuació d'Espanya en uns campionats d'Europa. 

FIRA DE TEATRE AL CARRER 

80 companyies actuen de l'11 al 14 de setembre a Tàrrega

L'onze de setembre comença a Tàrrega una nova edició de la fira de teatre al carrer. Aquest espectacle, "La ira els peixos", és un dels que s'hi podran veure. De fet, és la primera producció pròpia que inaugurarà la Fira.  Hi haurà més de 250 funcions amb 80 companyies d'arreu, amb les que els organitzadors busquen recuperar l'essència d'aquesta cita... Aixi acabem... Les notícies en català tornen a les tres quarts de vuit a la dos.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán