L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 23/07/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 23/07/2014

23/07/2014 00:06:17
L'Informatiu 2 - 23/07/2014 L'Informatiu 2 - 23/07/2014
L'Informatiu 2 - 23/07/2014 00:06:17 23/07/2014
Sinopsis
  • Temps ja la informació a Catalunya marcaad per una xifra: 8.455 milions d'euros. Aquest és el dèficit fiscal de Catalunya segons el càlcul dels experts del ministeri d'Hisenda. Ho han calculat amb el mètode anomenat càrrega-benefici, i són 2600 milions menys que el que calcula la Generalitat. Catalunya és la segona comunitat amb més dèficit, per darrera de Madrid, amb 16 mil milions. Andalusia i Canàries són les més beneficiades, amb un superàvit de més de set mil milions. Pel director de l'estudi, Àngel de la Fuente, no hi ha tracte injust. / Des del govern de la Generalitat consideren que caldrà comparar les seves dades amb les d'hisenda, però valoren el fet de que es reconegui que hi ha un dèficit. 
  • A més de les balances fiscals, l'altre  gran tema avui al parlament ha estat la propera reunió entre Mas i Rajoy. Artur Mas ha avançat que preguntarà pel model de finançament i demanarà a Rajoy que no impugni més lleis catalanes, com la de consultes, i també que compleixi lleis espanyoles, com la d'estabilitat pressupostària. La líder dels Populars catalans li ha demanat a Mas que deixi de banda la consulta i se centri en la recuperació econòmica. 
  • Els mossos han desarticulat la principal banda que actuava a les autopistes catalanes. Hi ha 10 detinguts, entre ells el líder de la banda, que acumulava 75 detencions. Atacaven sobre tot vehicles de matrícula estrangera, els llençaven una pedra i els feien aturar al voral, on els robaven tots els efectes personals. Les detencions es van fer després d'una persecució en la que els delinqüents van arribar a perdre una roda
  • Són imatges enregistrades per la guardia civil a la Cova dels Arquets, prop de l'Estartit, on dissabte va morir un submarinista i un altre va ser rescatat en estat crític. A les imatges s'aprecia la dificultat de la cova, que es troba a vuit metres de fondària i de la que només n'estan cartografiats els primers quaranta metres. Sembla que els submarinistes accidentats van anar força més enllà i després no van poder trobar el camí de tornada. Els submarinistes de la Guàrdia civil van fer 14 immersions per l'operació de rescat. 
  • Jeremy Mathieu ja és l'esperat central que volia fitxar el Barça. Aquest migdia s'ha fet oficial l'acord amb el València,  demà a dos quarts de vuit del vespre el presentaran i firmarà el seu contracte per les properes quatre temporades. El Barcelona pagarà finalment 20 milions pel jugador francès. 
  • L'essència del pallasso Monti tornarà demà al Grec de Barcelona. El festival vol recordar al gran Joan Montanyès amb la representació de Rhum, l'espectacle en que preparava l'any passat abans de morir. Aquest matí ens hem colat a l'assaig general. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán