L'Informatiu: L'informatiu 2 - 22/09/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 22/09/2014

22/09/2014 00:09:20
L'informatiu 2 - 22/09/2014 L'informatiu 2 - 22/09/2014
L'informatiu 2 - 22/09/2014 00:09:20 22/09/2014
Sinopsis

 

Tothom pendent que el text de la llei de consultes sigui publicat al Diari Oficial de la Generalitat i el president Mas  convoqui la consulta sobre el futur de Catalunya. Una estratègia de l'executiu català que té el suport dels seus socis i que pretendria condiciona la resposta de l'executiu espanyol que recorrerà la llei i la convoctòria al Constitucional.

Les quatre diputacions catalanes i uns 600 ajuntaments convoquen plens per aprovar mocions de suport a la consulta del 9N. L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest migdia la seva moció amb l'oposicio i protesta del PP i el PSC.

Protecció Civil manté activada l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya. Aquesta tarda i la proxima matinada es preveuen pluges intenses amb força acumulació d'aigua, sobretot a les comarques de l'Ebre.

Sense novetats al Diari Oficial de la Generalitat... La publicació d'avui no recull la la llei de consutles que divendres es va aprobar al Parlament. De fet, hi ha 15 dies per poder-la publicar. I fins que no ho estigui el president de la Generalitat no pot firmar el decret de convocatòria. Convergència i Esquerra manifesten tenir total sintònia sobre el calendari que s'està seguit, i la resta de partits ho critiquen.

Els dos grans partits de l'Estat, PP i Psoe, coincideixen en desqualificar l'estrategia de Mas.

Des del govern espanyol no s'han referit a aquesta qüestió del calendari però, la ministra de Foment, que és a Barcelona,  ha respost avui a Artur Mas que ahir va dir que ara el que cal és astúcia. 

Les quatre diputacions catalanes -la de LLeida ja ho ha fet-, i uns 600 ajuntaments han convocat plens per aprovar mocions de suport a la consulta del 9N. L'Ajuntament de Barcelona ha fet el seu ple aquest matí.

Per 21 vots a favor i amb l'oposició del PP i el PSC, s'ha aprovat la moció que dona suport a la celebració de la consulta del 9 N. El text aprovat també fa explicit el suport al president Mas, al govern català,  al Parlament i als partits favorables a la consulta. Per part del PSC, només han estat presents 3 regidors per fer de portaveus de la seva formació. La resta no ha ocupat els escons com a protesta perquè no s'havia contemplat la posibiliotat federal que defensen els socialistes

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat avui que hi ha indicis racionals per mantenir l'acusació de suborn i prevaricació a l'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo, així com als altres imputats en l'anomenat cas Clotilde. La fiscalia, que demana dos anys i mig de presó per Crespo, l'acusa de facilitar tràmits a un empresari rus suposadament relacionat amb la màfia a canvi de diners, regals o favors.

Recollim ara que els metges de Sabadell han diagnosticat en les últimes 24 hores altres tres casos de legionela. Això eleva a 34 les persones infectades per aquest brot, un dels més greus dels últims anys a Espanya,  i que ha causat la mort de quatre persones i manté hospitalitzades a altres 22. 

 L'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Ajuntament de Sabadell, que ha suspès cautelarment el funcionament de les fonts públiques, continuen la investigació d'aquest brot.

El Barça va contestar a la golejada del Madrid de dissabte, amb cinc gols al camp del Llevant, que el mantenen líder invicte i amb la porteria a zero.  Luis Enrique continua apostant per les rotacions i ahir va deixar a la banqueta Munir, que havia estat titular als tres partits anteriors. Però la quota de protagonisme del planter la va tenir Sandro, que va jugar a la segona part i va tornar a marcar...

En la recta final us mostrem unes imatges diferents de Barcelona. Corresponen a Into de Night i ens mostren Barcelona i els seus voltants des d'un punt de vista diferent, inusual i cinematogràfic. Estan fetes amb la tècnica anomenada "timelapse" que captura el temps a intervals determinats, fotografia a fotografia. Es una obra del realitzador Jordi Temple i vol aconseguir una mirada nova i diferent sobre la realitat. Us deixem amb aquestes imatges. 

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán