L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 22/07/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 22/07/2014

22/07/2014 00:06:49
L'Informatiu 2 - 22/07/2014 L'Informatiu 2 - 22/07/2014
L'Informatiu 2 - 22/07/2014 00:06:49 22/07/2014
Sinopsis
  • Temps ja per la informació en català marcada avui per la reunió de Mariano Rajoy i Artur Mas que finalment se celebrará dimecres de la setmana que vé a a les 11 del matí. Des del govern català insisteixen en la seva voluntat de diàleg. Ho ha dit Francesc Homs després de la reunió del Consell Executiu.
  • El ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, ha esta aquest migdia a Barcelona. Pendent de les balances fiscals que es publicaran demà, el ministre ha dit que el govern espanyol està disposat a   permetre que les comunitats autònomes puguin ajornar el seu deute amb l'estat per tal que tinguin més liquiditat. 
  • Amb la compra de Catalunya Banc per gairebé 1.200 milions, el  BBVA es col.loca com a segona entitat bancària a Catalunya. L 'oferta ha superat, de lluny, la del seus altres dos competidors, Santander i Caixa Bank. Amb la compra absorbeix una plantilla de 5.300 treballadors, 60 mil milions en actius i espera guanyar una cartera de més de 3 milions 600 mil clients. L'estat espanyol hi havia injectat  12.600 milions d'euros. Amb aquesta compra el banc duplica la seva presència a Catalunya amb prop de 1500 oficines. Pels treballadors l'oferta ha estat inesperada però consideren BBVA un grup solvent i de forta implantació.
  • Els Mossos han desarticulat una xarxa que importava cocaïna des de Colòmbia. Aquí, a Barcelona, s'encarregaven de la seva manipulació en un laboratori clandestí i després la distribuïen a la resta d'Espanya, sobretot a Mallorca. L'operació ha permès detenir 17 persones, de diferents nacionalitats, 7 de les quals ja han ingressat a la presó. La investigació va començar el novembre després d'un incendi en un pis de Sant Adrià de Besòs. Al domicili es van trobar productes químics per manipular la cocaïna.
  • L'expresident del Barça, Sandro Rosell, ha ratificat la legalitat dels contractes que van servir per fitxar Neymar per 57 milions d'euros. L'ex president del club blaugrana ha explicat que ell es va limitar a signar els contractes que li van donar els serveis jurídics del club. També ha declarat el director general del Barça, Antoni Rossich, per un presumpte delicte de frau fiscal de 9,1 milions d'euros pel fitxatge del brasiler. Tot aixó en el dia que hem sabut que Xavi es queda
  • El claqué està més viu que mai. Ho demostren l'éxit de festivals com el Tap-On, que aquests dies se celebra a Barcelona. Més de 150 ballarins procendents de mig món comparteixen experiències i classes a diversos punts de la ciutat. Una estil que vol anar més enllà del que feia Fred Astaire i que ara acompanya a ritmes com la salsa, el rock o, fins i tot la música clàssica, un estil a descubrir en aqueset festival que s'allargarà fins diumenge. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán