L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 21/09/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 21/09/2018

L'Informatiu 2 - 21/09/2018

Disponible hasta 21-02-2222

21/09/2018 00:11:37
L'Informatiu 2 - 21/09/2018 L'Informatiu 2 - 21/09/2018
L'Informatiu 2 - 21/09/2018 00:11:37 21/09/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • La situació dels menors migrants no acompanyats que arriben a Catalunya NO millora i molts continuen dormint a les comissaries. La Generalitat admet que és un problema greu des de fa temps i miren d'obrir espais nous per acollir-los. Però Benestar Social no dona l'abast i Interior exigeix solucions immediates. De moment van repartint els menors com poden, com aquests que veieu, que després de 3 dies a la comissaria de Ciutat Vella avui han entrat al centre de la Direcció General d'Atenció a la Infància situat al Paral·lel de Barcelona.
  • Sobre els correus dels jutges atacant els independentistes, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, ha dit avui que no comparteix ni les afirmacions ni el lloc on s'han fet i que correspon al Consell General del Poder Judicial depurar responsabilitats, si n'hi ha. Mentrestant, les associacions de jutges recorden que els autors són una minoria./ L'executiu de Sánchez acusa al president Torra de gesticular quan demana la dimissió de Lesmes per aquests polèmics correus. La ministra Batet ha tornat a defensar la feina del jutges. tot i que reconeix que la forma d'expressar-se en el xat NO és la més adequada.
  • La Fiscalia creu que de moment no hi ha prou indicis contra el vicepresident del Govern, Pere Aragonès perquè el Tribunal Superior de Justícia l'investigui per un delicte de desobediència per no impedir el referèndum del 1 d'octubre. I sobre la situació a Catalunya n'ha parlat el ministre d'Exteriors. Josep Borrell diu que resoldre la crisi pot trigar 20 anys.
  • Qui ja té decidit posar un peu a Barcelona és Manuel Valls. A primera hora, ja donava pistes en aquesta enigmàtica foto, trepitjant les icòniques rajoles de la ciutat
  • I encara a Barcelona, la Generalitat veu amb reserves la mesura aprovada per l'ajuntament de destinar un 30% de les promocions privades a habitatge social.Avui el president Torra i l'alcadessa Colau s'han reunit per tractar la situació al sector... i la Generalitat diu que no s'hi oposa però que vol estudiar-ho més a fons.
  • Dia mundial de l'Alzheimer. Una malaltia sense cura que afecta 90 mil persones a Catalunya (dues de cada tres, dones) La investigació se centra sobretot en la prevenció de la malaltia, fins i tot abans no aparegui cap símptoma.
  • El partit Girona-Barça de Miami es complica encara més. La Federació Espanyola ha comunicat a La Lliga que NO l'autoritzarà
  • Cap de setmana de festes Majors. Santa Tecla a Tarragona... i la Mercè a Barcelona, que arrenca aquesta tarda amb el pregó a càrrec de l'actriu i directora Leticia Dolera. Fins dilluns més de 500 actvitats, moltes d'elles centrades en les dones i el feminisme. Molta música, llum, foc i tradicions: gegants, castells, correfocs.....Com a novetat, s'afegeix la llera del Besòs com a espai per a espectacles familiars. Una festa gran que aquest any té LISBOA com a ciutat convidada. De la capital portuguesa n'arribaran mostres de teatre, dansa, folklore, cabaret i molta música....
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán