L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 21/07/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 21/07/2014

21/07/2014 00:07:04
L'Informatiu 2 - 21/07/2014 L'Informatiu 2 - 21/07/2014
L'Informatiu 2 - 21/07/2014 00:07:04 21/07/2014
Sinopsis
  • Temps per repassar la informació a Catalunya marcada per la dimissió de Josep Antoni Duran i Lleida com a secretari general de Convergència i Unió.  Ha assegurat que fa un any que en parlava amb Artur Mas, i desvincula la decisió de la celebració d'una consulta. / La decisió de Duran ha marcat el debat polític d'aquest matí. Esquerra espera que Duran sigui lleial a la consulta. Per Iniciativa es tracta d'un simple relleu lògic sense cap efecte pràctic a la federació. Els socialistes consideren que amb aquesta renúncia no es disminuirà el rol politic de Duran ja que segueix com a portaveu de CiU i com a president de la Comissió d'Exteriors al Congrés. Precisament, el PP li demana que deixi aquesta presidència a la cambra baixa . Ciutadans creu que aquesta renúncia mostra la descomposició de CiU.
  • I aquest migdia el president Mas ha aprofitat per comentar alguns temes d'actualitat. Ha confirmat que, amb tota probabilitat, la reunió amb Mariano Rajoy es farà la setmana vinent.
  • La nova executiva del PSC ha celebrat avui la primera reunió després del congrés del partit aquest dissabte. BETA S'ha decidit que Pere Navarro susbtitueixi al nou primer secretari, Miquel Iceta, a la Mesa del Parlament, i que Maurici Lucena continui com a portaveu del grup de parlamentari. També és previst que les diputades crítiques Geli i Ventura tornin al grup. D'altra banda, Iceta ha dit que segurament divendres es reunirà amb el nou líder del PSOE, Perdo Sánchez, per concretar la presència del PSC en la nova executiva. No ha desvetllat si Carme Chacón podria formar-ne part.
  • Avui fa 5 anys que van morir 5 bombers a l'incendi d'Horta de Sant Joan. L'accident va introduir canvis en el protocol de funcionament dels bombers. Ara, per exemple, en un incendi no hi ha un sol responsable, sinó diversos. El foc va tenir, també, conseqüències polítiques i judicials. Va obligar a alts comandaments dels bombers a donar explicacions al Parlament del què havia passat. L'Audiència de Tarragona va exculpar el màxim responsable de l'operatiu durant l'incendi. Es mantenen imputats els dos joves que van reconèixer haver-lo provocat. Les famílies de les víctimes demanen a la Generalitat una indemnització de 2 milions i mig d'euros. 
  • Aquesta segona setmana de la pretemporada s'espera que sigui clau en el fitxatge del central. El barça té fins dimecres per negociar per Mathieu mentre que l'holandés Blind continua de vacances per Barcelona. Xavi Hernández podria tancar la seva marxa al New York City abans de dijous.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán