L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 20/11/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 20/11/2014

20/11/2014 00:10:14
L'Informatiu 2 - 20/11/2014 L'Informatiu 2 - 20/11/2014
L'Informatiu 2 - 20/11/2014 00:10:14 20/11/2014
Sinopsis
  • La Fiscalia General de l'Estat treballa ja en la redacció de la querella que presentarà contra Artur Mas, Joana Ortega i Irener Rigau per haver tirat endavant el 9N tot i la suspensió del Constitucional./ Serà la fiscalia catalana, la cúpula de la qual estava en contra de la querella, qui l'haurà de presentar en les pròximes hores.  Avui el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha afirmat que es una exageració parlar de fiscals rebels o amotinats. En el mateix sentit hem escoltat  a la cap de la fiscalia a Barcelona. Nega que es pugui parlar d'una insurrecció dels fiscals catalans./ I també aquest matí desmentiments sobre pressions del govern espanyol a la fiscalia. El ministre de Justícia creu que tal i com s'ha desenvolupat el procés ha quedat clara l'autonomia de la fiscalia./ De moment, el president Mas no ha fet cap referència a l'anunci de la querella. Si que ho ha fet una de les querellades, la vicepresidenta del govern. Joana Ortega ha dit que no té la sensació d'haver fet res il·legal. / A Catalunya segueix el debat polític sobre l' oportunitat o no d'aquesta querella i el camí a seguir a partir d'ara. 
  • Miquel Iceta diu que ha rebut via missatge de mòbil la notícia que Marina Geli, Montserrat Tura i Antoni Castells anunciaran demà que deixen el PSC per crear una nova força política fruit de la unió amb Nova Esquerra Catalana. El líder socialista diu que respecta la decisió dels díscols i esperarà per conèixer què els ha motivat a prendre aquesta decisió. Marina Geli assegura que integrar-se en un nou partit suposa deixar el PSC... però no abandonar l'escó. Iceta deixa la porta oberta a que continuï al grup parlamentari.
  • Les desigualtats econòmiques s'han fet més grans amb la crisi en ciutats com Barcelona i han fet créixer la distància entre els barris més rics i els més pobres. 
  • El Barça ja s'ha entrenat amb tots els internacionals per preparar el duel de dissabte contra el Sevilla./ Serà l'Espanyol qui obrirà la dotzena jornada de Lliga. Ho farà demà al Nou San Mamés davant l'Athletic d'Ernesto Valverde.
  • En la recta final, parelm dels drets dels infants. Són fragments del vídeo "Veus d'infants en temps de crisi"....protagonitzat per adolescents del Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán