L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 20/03/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 20/03/2017

L'Informatiu 2 - 20/03/2017

Disponible hasta 21-02-2222

20/03/2017 00:10:04
L'Informatiu 2 - 20/03/2017 L'Informatiu 2 - 20/03/2017
L'Informatiu 2 - 20/03/2017 00:10:04 20/03/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Carles Puigdemont i Oriol Junqueras han demanat de nou al govern de Mariano Rajoy que se segui a negociar un referèndum pactat, i posen com exemple el cas d'Escòcia. Aquesta vegada ho han fet en un article conjunt publicada al diari El País, on retreuen a Rajoy l'absència de diàleg i adverteixen que el referèndum es farà amb o sense acord...
  • Des de l'executiu de Mariano Rajoy rebutgen frontalment la possibilitat de cap acord per fer un referèndum a Catalunya a imatge del d'Escòcia. Remarquen des de Moncloa que a Espanya ni el Govern ni el parlament poden negociar sobre el que correspon al conjunt dels espanyols. Missatge al qual hi ha posat veu també el delegat el govern. Enric Millo acusa Puigdemont i Junqueras de fer trampa i de ser contradictoris i els repta a decidir si volen fer de bombers o de piròmans, diu, perquè no poden ser les dues coses alhora.
  • Nova sessió del judici per l'espoli del Palau de la Música, amb ldiverses declaracions, entre les que destaca la del representant legal de la desapareguda Convergència Democràtica, que ha negat que el partit s'hagués finançat a través de la institució. Francesc Sánchez, implicat també en la trama del 3%, ha afirmat que era normal que empreses que treballaven pel partit hi féssin donacions per ajudar al partit. Abans havien declarat les famílies de Fèlix Millet i Jordi Montull, que han assegurat que no sabien que algunes despeses domèstiques es pagaven amb diners del Palau. Les dones dels dos acusats han assegurat que no en sabiem res perquè tot ho portaven els marits. I les filles de Millet han declarat que mai van saber que el Palau pagués els seus cassament
  • I el el cas de Catalunya Caixa, la Fiscalia anticorrupció demana 4 anys de presó per l'expresident Narcís serra, i l'exdirector Adolf Todó, per un presumpte delicte continuat d'administració deslleial. El fiscal considera que els sobresous que es van adjudicar quan l'entitat ja havia estat rescatada només buscaven el benefici propi. Pels 39 acusats restants, la majoria exmembres del consell d'administració, la fiscalia demana tres anys de presó pel mateix delicte.
  • És l'espai de memòria que la Universitat de Barcelona dedica a les víctimes de l'accident de'autocar de Freginals, fa un any, en que van morir 13 estudiants d'Erasmus. Una placa feta amb pedra de Montserrat i un arbre de magnòlia amb 13 arbustos de boix simbolitzen el record col·lectiu i permananent a les víctimes. A l'acte han assistit alguns familiars i autoritats acadèmiques i polítiques./ El govern ha aprofitat l'anniversari del tràgic accident per explicar les mesures presses per millores en la seguretat dels autocars de passatgers
  • El Barça sembla haver-se habituat al risc i ahir va haver de tornar a remuntar davant un València que el va esperar amb un plantejament valent.
  • Són les imatges de 130 lleidatans i lleidatanes, que volen encomanar el seu somriure avui Dia Internacional de la Felicitat. És la contribució de la Universitat de LLeida, amb que Catalunya participa per primera vegada en el projecte Inside out. Una iniciativa compartida entre 129 països per a fer arribar missatges a través d'accions urbanes com aquesta, al parc de la canalització del Segre. El muntatge durarà un mes i es podrà veure a la plataforma digital Inside out.
  • La seva imatge poc convencional i seu domini de l'escenari tenen més a veure amb una diva del pop que amb una intèrpret de piano clàssic. Però la xinesa YUJA WANG és una de les millors solistes del moment, habitual amb les orquestres més destacades.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán