L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 20/02/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 20/02/2018

L'Informatiu 2 - 20/02/2018

Disponible hasta 21-02-2222

20/02/2018 00:11:28
L'Informatiu 2 - 20/02/2018 L'Informatiu 2 - 20/02/2018
L'Informatiu 2 - 20/02/2018 00:11:28 20/02/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Segona tanda de declaracions al Tribunal Suprem... i també avui els dirigents sobiranistes que ho han fet han quedat en llibertat. Artur Mas i l'expresidenta de l'Associació Municipis per la Independència els tocava avui declarar davant del jutge Llarena investigats pels delictes de rebel·lió i sedició. L'expresident de la Generalitat, inhabilitat pel 9N, ha estat el primer en declarar i després ha quedat en llibertat sense fiança. Mas ha dit que l'1 d'octubre va ser real però que la declaració d'independència era un acte simbòlic. Després ha estat el torn de Neus Lloveras, expriesidenta de l'AMI, l'associació de municipis per la independència.

Televisió Espanyola ha tingut accés a una nova part del sumari del jutjat número 13 de Barcelona que investiga l'organització del referèndum il.legal de l'1 d'octubre. Segons la Guardia Civil les dades del cens que es van fer servir haurien sortit de la conselleria de treball. També vinculen els fons públics utilitzats amb 5 departaments diferents de la Generalitat i conclouen que la votació es va finançar amb diner públic i privat.

Mentrestant el Tribunal Constitucional ha admès parcialment el recurs de la Generalitat contra el sistema previst a la LOMCE per garantir l'ensenyament en castellà a les escoles catalanes

D'altra banda, la Mesa del Parlament ha posposat la tramitació de la reforma de la llei de presidència, que va registrar Junts per Catalunya per intentar investir Puigdemont a distància. Roger Torrent ha demanat un informe als lletrats per saber si la reforma vulneraria les mesures cautelars dictades pel Constitucional. Els grups no independentistes denuncien el bloqueig del Parlament.

La policia ha detingut al Sud de França tres persones relacionades amb els atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils de l'estiu passat.

Són alguns del avantatges que destaquen els usaris de l'AVE Barcelona-Madrid. I aquestes són imatges del primer tren que va fer el trajecte fa 10 anys. Va sortir de l'estació d'Atocha a les 6 del matí amb 158 passatgers i va trigar dues hores i mitja a una velocitat de fins a 350 km/h en bona part del recorregut.

Són els primers aficionats culés que han acompnayat l'equip a Londres per animar-lo de cara al partit d'anada de vuitens de final de Champions davant el Chelsea. La bona marxa de l'equip de Valverde els anima a ser optimistes per superar l'eliminatòria. Els de Valverde han de mirar d'encarrilar els vuitens de final i ho han de fer davant el campió anglès, el Chelsea. L'obectiu dels blaugrana és trencar el malastruc de l'última visita a Stamford Bridge, un camp sempre difícil..

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán