L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 17/10/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 17/10/2014

17/10/2014 00:09:54
L'Informatiu 2 - 17/10/2014 L'Informatiu 2 - 17/10/2014
L'Informatiu 2 - 17/10/2014 00:09:54 17/10/2014
Sinopsis
  • Ho ha confirmat Oriol Junqueras en una entrevista en la que, visiblement emocionat, ha demanat que es convoquin eleccions ja per poder proclamar la independència en pocs mesos. Des del govern, Francesc Homs, admet que la relació de CiU i Esquerra no passa per un bon moment però confia en aconseguir una llista conjunta./ La situació de desencontre entre CiU i Esquerra no ha sorprès la líder del PP català  que defineix la situació com la crònica d'una mort anunciada./ Mentrestant els preparatius per a la consulta alternativa continuen. Avui hem conegut la resolució interna en que el director generals dels mossos, Albert Batlle, planifica el dispositiu policial previst per als propers 8 i 9 de novembre./ Doncs sobre aquesta instrucció als mossos n'ha parlat la vicepresidenta del govern. Soraya Sáenz de Santamaría recorda que la policia catalana està obligada a defensar la legalitat. La vicepresidenta es pregunta quin escenari està buscant Artur Mas./ I des de Roma, on ha participat en una cimera d'Europa i Asia, Mariano Rajoy ha parlat també de la situació catalana./ El president del govern destaca que l'important és que la consulta inicial que volia fer Mas, que ha qualificat d'il.legal, no es farà, i recalca que el govern espanyol  ja ho havia deixat clar des que Mas va anunciar la data i la pregunta. En tot cas ha demanat al president de la Generalitat que es posi a governar i aprovi els pressupostos.
  • L'alcalde d'Alcanar i el regidor d'urbanisme, ambdos d'Esquerra Republicana, van quedar anit en llibertat sense càrrecs, després de 14 hores d'escorcoll de la guàrdia civil a l'ajuntament./  La investigació, a partir de la denuncia d'un militant de CIU, gira al voltant d'una possible manipulació de concursos públics d'obres. Es tractaria d'una possible trama organitzada per dur a terme  delictes continuats contra l'administració pública. L'alcalde, Alfons Montserrat, ha acusat a la Guàrdia Civil d'acarnissar-se contra l'ajuntament.
  • El cas a l'aeroport de Barajas i el de la infectada d'ebola que va agafar un vol als Estats Units han posat el focus en els aeroports i les línies aèries... A Catalunya, s'aplicaria el mateix protocol  d'emergència que es va activar ahir a Madrid al vol procedent de París amb un passatger amb febre i vòmits.
  • El Barça rep demà l'Eibar abans d'afrontar una setmana de champions i de clàssic al Bernabeu. Luis Enrique ha dit que gestionarà la plantilla tenint en compte el calendari, però avui s'ha saltat les seves pròpies normes de no avançar l'alineació confirmant que Pedro jugarà demà. 
  • Love of Lesbian comença un nova gira força diferent a la que estan acostumats. Canvien els grans escenaris per petits teatres i junt amb els músics, actuen també titelles i ninots... volen interpretar les cançons més íntimes des de l'emoció. Amb aquesta nova gira, el grup s'acomiada del públic espanyol durant un any.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán