L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 16/05/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 16/05/2018

L'Informatiu 2 - 16/05/2018

Disponible hasta 21-02-2222

16/05/2018 00:11:55
L'Informatiu 2 - 16/05/2018 L'Informatiu 2 - 16/05/2018
L'Informatiu 2 - 16/05/2018 00:11:55 16/05/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Bèlgica NO entregarà a Espanya als exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. El jutge de Brussel.les s'ha basat en un error de forma per rebutjar la petició del jutge Llarena. na decisió que, segons la justicia belga, no es podrà recórrer. A la sortida, els 3 exconsellers han demanat que no es judicialitzi més la situació política a Catalunya.
  • A l'espera de rebre la resolució de la justicia belga, el Tirbunal Suprem ja ha dit que no comparteix la motivació per denegar l'extradició i denuncia una falta de col·laboració judicial. De la seva banda el govern respecta la decisió judicial, però inisiteix que seguirà vigilant que es compleixi la legalitat.
  • Des de Catalunya, en una piulada el president investit, Quim Torra, ha celebrat la decisió de la Justicia Belga i s'ha mostrat confiat que les resolucions en Alemanya, Escòcia i Suissa aniran en el mateix sentit. També han valorat la decisió des de Ciutadans i els comuns.
  • En aquest context, el secretari general del PSOE proposa reformar el Codi Penal per actualitzar el delicte de rebel·lió i adequar-lo als fets que han passat a Catalunya. Sánchez creu que tal i com està redactat fa pensar en un cop militar i ara, diu, calen eïnes noves per defensar la Constitució
  • Tot aixó passa a poques hores de que Quim Torra prengui possessió del seu càrrec com a nou president de la Generalitat. L'acte formal es produirà demà al matí.... però serà força diferent als precedents, auster, sense convidats i sota la supervisió del govern per la vigència del 155.. Hores d'ara estan tancant els detalls...
  • I continua el debat sobre l'article 155... i si una vegada aixecat, es tornarà a aplicar en funció de les accions del nou executiu català. El ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro justifica mantenir la vigilància sobre els comptes de la Generalitat per la desconfiança que generen, diu, les declaracions de Torra. Des del PSC també defensen un cert control de les finances, mentre que els independentistes ho rebutgen.
  • Dues persones han mort aquest matí en un accident d'un avió ultralleuger que s'ha produït a prop de l'aeroport de la Seu d'Urgell.
  • I l'aeroport de Barcelona aspira a augmentar les connexions directes intercontinentals. Ara hi ha 4 milions i mig de viatgers que fan vols amb escala.
  • El Barça disputa aquesta tarda un amistós a Sudàfrica, al mateix estadi on Iniesta va marcar el gol que va donar a Espanya el Mundial del 2010. Bartomeu ha posat en valor avui el doblet aconseguit pel Barça i ha anunciat que hi haurà reforços./ I a l'Espanyol, com estava cantat, Pau López ha confirmat aquest migdia que deixa el club després de 9 anys.
  • El Liceu de Barcelona acull des d'avui fins dissabte l'últim muntatge dels BALLETS DE MONTE-CARLO, "Le Songe" (el somni), basat en l'obra de Shakespeare "El Somni d'una nit d'estiu".

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán