L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 16/04/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 16/04/2018

L'Informatiu 2 - 16/04/2018

Disponible hasta 21-02-2222

16/04/2018 00:12:04
L'Informatiu 2 - 16/04/2018 L'Informatiu 2 - 16/04/2018
L'Informatiu 2 - 16/04/2018 00:12:04 16/04/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Aquest matí Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han comparegut novament davant el jutge del Suprem, Pablo Llarena, que els ha comunicat el seu processament pels delictes de rebel·lió, i en el cas de Junqueras, també per malverasció. Tots tres han negat les acusacions
  • També avui, en aquest cas a l'Audiència Nacional, ha comparegut l'excúpula dels Mossos , amb l'exmajor Trapero al capdavant. La jutgesa Carmen Lamela ha comunicat Josep Luís Tarpero, Pere Soler, l'exdirector del cos, i a César Puig, exsecretrai general d'interior, que els processa per sedició i organització crimina. Cap dels tres ha volgut declarar i s'han mostrat en desacord amb els delictes que se'ls imputen. Trapero, a més, ha presentat un recurs negant els fets i recordant que va posar els mossos a disposició de la Justícia.
  • El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que les citacions judicials d'avui són una mostra de la independència judicial a Espanya. A més, ha assegurat que l'independentisme perd suports i ha criticat l'objectiu de la manifestació d'ahir a Barcelona per reclamar l'alliberament dels dirigents empresonats.
  • A tot això, a un mes per què acabi el termini per investir un President de la Generalitat, Esquerra insisteix que és urgent formar Govern. Des de Junts per Catalunya, en canvi, mantenen que encara hi ha marge per buscar l'acord..... mentre que els partits constitucionalistes critiquen l'actitud de Carles Puigdemont.
  • A Gironella, els bombers han trobat el cos sense vida d'un home al riu Llobregat, prop de la població, que podria ser la persona que diumenge va desaparèixer mentre passejava els seus gossos. Les tasques de recerca les ha seguit la Judit Huerta./ A Deltebre es busca un altre home, en aquest cas un pescador, que va sortir del port ahir al matí, sol en una barca de 5 metres i que no ha tornat. Mentrestant, a l'Ebre, s'espera que arribi el pic de cabal de cara demà./ Han obert portes els salons Alimentària i Hostelco...que ocupen 100.000 metres quadrats al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona dedicats a les novetats gastronòmiques i de l'hosteleria.
  • Una jornada menys de LLiga i els perseguidors del Barça es mantenen lluny dels blaugrana./ Panorama ben diferent el de l'Espanyol....que ahir va caure sense excusses al camp del Getafe i queda cinquè per la cua.
  • Ara que s'acosta Sant Jordi és molt oportuna l'exposició "Passejades de Nobel", selecció de retrats d'una vintena de premis Nobel de Literatura de Kim Manresa i el periodista Xavi Ayén. Des de demà, al CaixaFòrum
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán