L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 16/02/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 16/02/2017

L'Informatiu 2 - 16/02/2017

Disponible hasta 21-02-2222

16/02/2017 00:10:04
L'Informatiu 2 - 16/02/2017 L'Informatiu 2 - 16/02/2017
L'Informatiu 2 - 16/02/2017 00:10:04 16/02/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Ja s'han produit les primeres reaccions dels advocats de la Infanta Cristina després de saber-se que demà l'Audiència de Palma farà publica la sentència del cas Nóos. La fiscalia NO acusa a la germana del Rei però s'enfronta a 8 anys de presó perquè el sindicat Manos Limpias sí l'acusa de dos delictes fiscals. Per a Iñaki Urdangarín la fiscalia demana 19 anys i mig. En total, hi ha 17 acusats que esperen aquesta resolució judicial. Entre ells, també l'ex president del Govern balear Jaume Matas i l'ex soci del duc de Palma, Diego Torres. Aquest migdia, els advocats de la Infanta mantenien el seu optimisme.
  • El debat sobre el futur de les pensions s'ha reobert amb força després les declaracions del governador del Banc d'Espanya, que aposta per treballar més anys i per tenir plans de pensions privats. La recepta de Luís Maria Linde no ha rebut d'entrada gaire recolzament dels partits polítics ni dels agents socials... però d'una manera o altra, tots coincideixen que cal seguir buscant alternatives a un futur que pinta negre.... A Catalunya sindicats i patronals analitzen avui en quin escenari ens podríem trobar.
  • Acord al Congrés per què el PNB presideixi la comissió que investigarà si des del ministeri de l'Interior es va conspirar contra polítics independentistes en l'etapa de l'exministre Jorge Fernández-Diaz. / Mentrestant, l'expresident de la Generalitat, feia una classe magistral a la Universitat Autònoma de Madrid sobre Catalunya a la Unió Europea del segle XXI per reflexionar sobre la situació política. Artur Mas diu que l'estat intenta crear un marc mental per justificar una intervenció a Catalunya. Una acusació que el PP català s'afanya a desmentir
  • Són Louise Brown i Victòria Anna Perea, les primeres nenes proveta del món i d'Espanya, que són avui a Barcelona. Des que elles van néixer per fecundació In Vitro, el perfil de les dones que s'hi sotmeten ha canviat. En els últims 25 anys, l'edat mitjana de les ateses a l'Institut Dexeus ha pujat dels 35 als 39 anys. Els experts alerten dels riscos de retardar la maternitat.
  • El govern de Colau estudia avançar alguens mesures del seu Pla contra la contaminació en resposta a l'advertiment de la comissió europea que ha donat 2 mesos al govern espanyol per rebaixar la pol·lució a Barcelona i Madrid.
  • La contundent derrota del Barça a París que l'ha deixat pràcticament fora de la competició ha posat Luis Enrique en el punt de mira. L'entrenador asturià ha guanyat 8 títols fins ara però l'equip porta partits sense jugar be i la seva renovació encara és a l'aire.
  • Cita imprescindible per als amants del circ és el Festival Internacional de Figueres, que avui obre la carpa amb una participació rècord de 88 artistes d'onze països. Consolidat ja com el millor d'Espanya i el segon d'Europa, el festival arriba envoltat de polèmica per la intenció de crear el Museu del Circ, ja pressuspostat i que alguns critiquen per destinar inversió pública a un projecte privat.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán