L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 16/01/2017  | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 16/01/2017

L'Informatiu 2 - 16/01/2017

Disponible hasta 21-02-2222

16/01/2018 00:12:01
L'Informatiu 2 - 16/01/2017 L'Informatiu 2 - 16/01/2017
L'Informatiu 2 - 16/01/2017 00:12:01 16/01/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • La sessió de constitució del Parlament de Catalunya està convovada per demà a les 11 del matí ...i a hores d'ara la majoria d'incògnites segueixen sense resposta. Les reunions se succeixen i les negociacions estan molt obertes ...però encara no hi ha candidat a la presidència del Parlament, ni se sap si podran votar tots els diputats./ Davant d'aquesta situació Ciutadans i PP pressionen En Comú-Podem per acordar un candidat de consens per presidir el Parlament, però els comuns reiteren que no partiparan en cap acord amb els partits del 155.
  • Mentrestant Mariano Rajoy ha reiterat avui que el govern recorrerà al Consitucional si Puigdemont delega el seu vot demà./ Un tribunal, per cert, que ha suspès la comissió especial sobre la violació de drets fonamentals que la Generalitat va impulsar per investigar l'actuació policial de l'1-O. El recurs presentat per Rajoy considerava que la Generalitat s'atribuïa funcions reservades al poder judicial. La Generalitat te ara vint dies per presentar al·legacions.
  • I avui han presentat en públic la plataforma que pretén difondre Tabarnia, la proposta que promou a les xarxes la creació d'una nova comunitat autònoma que englobaria gran part de les províncies de Barcelona i Tarragona on les formacions no independentistes NO van guanyar el 21-D.
  • L'endemà de fer-se pública la sentència del cas Palau, el Patronat de l'entitat analitzarà aquesta tarda el seu contingut. Mentrestant, des de Convergència defensen la seva innocència, es desvinculen del PDECAT i, a l'espera del recurs, analitzen com pagar els més de 6 milions i mig d'euros que han de retornar.
  • Són alguns testimonis de treballadors que asseguren que els salaris estan estancats malgrat la recuperació econòmica dels últims 3 anys. De fet és la conclusió d'un informe que analitza l'evolució dels salaris de la última dècada. Els únics que surten ben parats, diuen, són les persones que ocupen càrrecs intermedis, que augmenten el seu salari gairebé en un 3%
  • Les congestions de trànsit a les entrades i sortides de Barcelona creixen a nivells d'abans de la crisi enlloc de reduir-se com preveia el pla municipal. El motiu és l'augment de la mobilitat i de l'ús del vehicle privat d'un 5 per cent. Per disminuir les retencions s'estan estudiant algunes alternatives com l'anomenat peatge d'Estocolm.
  • Per primera vegada a Espanya, un estudi demostra que l'obesitat castiga especialment les dones, ja que multiplica per 12 el risc que pateixin càncer i per 5 alguna malaltia cardiovascular.
  • A les portes del derbi barceloní de la Copa del Rei, Barça i Espanyol fan els últims entrenamnets.
  • Operación Triunfo ja té els 4 primers finalistes: Amaia, Miriam, Alfred i Aitana. Dilluns vinent els espectadors decidiran el cinquè finalista entre Agoney i Ana Guerra.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán