L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 15/12/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 15/12/2014

15/12/2014 00:10:08
L'Informatiu 2 - 15/12/2014 L'Informatiu 2 - 15/12/2014
L'Informatiu 2 - 15/12/2014 00:10:08 15/12/2014
Sinopsis
  • Els pressupostos de la Generalitat que, fins avui, no era clar que poguessin tirar endavant, han superat un primer escull. I és que aquest migdia Esquerra els hi ha donat oxigen en decidir no presentar una esmena a la totalitat als comptes del 2015 i anunciar que votaran en contra de les que han presentat la resta de partits de l'oposició. Els republicans volen facilitar així la negociació entra Oriol Junqueras i Artur Mas. Es tracta, per Esquerra, d'una mostra de bona voluntad mirant cap el futur del procés; un camí, reiteren, que passa per eleccions avançades i govern de concentració./ Pel que fa a la reacció de Convergència i Unió sorprèn la diferència entre els dos partits de la federació a la decisió d'Esquerra. A Unió no els agrada molt l'actitud dels republicans i, en canvi, el grup parlamentari els agraeix el gest./ La resta de partits que han presentat esmenes a la totalitat han mostrat el seu malestar amb la decisió d'Esquerra.
  • La secretaria general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha instat als empresaris catalans a que demanin al president català que no vagi en contra dels seus interessos. Ho ha dit en resposta a una pregunta sobre l'increment de vendes que estaria experimentant el vi espumós en contra del cava./ I ara una notícia de caire econòmic molt important pel aturats de llarga durada. Avui Govern central, patronal i sindicats signen l'acord que permet la creació d'un nou ajut per aturats de llarga durada. Les persones que portin més d'un any a l'atur, hagin esgotat el subsidi, tinguin càrregues familiars i no tinguin ingressos podrà cobrar 426 euros mensuals durant mig any. L'ajut té una dotació de fins a 1.200 milions d'euros. A Catalunya calculen que uns 100 mil aturats es podran beneficiar d'aquest  nou  ajut; un ajut amb el que el govern vol paliar les seqüeles de la crisi./ La infanta Cristina ha pagat avui els quasi 600 mil eruos de responsabilitat civil, pel cas Noos, que sol·licitava per a ella la Fiscalia. 
  • I ara parlem del temps perquè avui plou i ho ha fet amb ganes en algunes comarques costaneres. El matí ha sigut molt complicat a la ciutat i sobretot a les carreteres de l'àrea metropolitana . Ara bé, de les pluges de les darreres hores, la més forta és la tempesta que entre les 10 i les 12 d'ahir a la nit va descarregar sobre El Garraf. A Sitges van caure gairebé 100 litres per metre quadrat. Un aiguat que va anar acompanyat de pedra petita que va obligar a tallar la C-32 perquè es va arribar a acumular un pam de calamarsa i va ser necessari portar una maquina llevaneus per restablir la circulació
  • Déja vu. Com ara fa un any, al Barça li ha tornat a tocar el Manchester City al sorteig de vuitens de finals de la Champions.
  • El Primavera Sound ha xifrat l'impacte econòmic de la seva edició del 2014 a Catalunya en quasi 95 milions d'euros.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán