L'Informatiu 2 - 15/10/2019
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 15/10/2019

L'Informatiu 2 - 15/10/2019

Disponible hasta 21-02-2222

15/10/2019 00:11:32
L'Informatiu 2 - 15/10/2019 L'Informatiu 2 - 15/10/2019
L'Informatiu 2 - 15/10/2019 00:11:32 15/10/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

L'aeroport del Prat mira de recuperar la normalitat després d'una jornada molt tensa, que va acabar amb gent atrapada i passant la nit a les terminals. Avui s'han cancel·lat 45 vols i molts afectats han hagut de fer fins a 4 hores de cua per reclamar o per intentar aconseguir bitllets per viatjar. Durant els aldarulls, Mossos i Policia Nacional van fer diverses càrregues i la conselleria d'interior n'investiga algunes com aquesta, on un furgó policial va arrossegar alguns manifestants. un noi ha perdut la vista d'un ull per ferides compatibles amb l'impacte d'una pilota, segons els metges.

Aquest matí s'han reproduit els talls en algunes carreteres, com a la Nacional dos a Mataró, la C-65 a Cassà de la Selva, la C-17 a Gurb i l'AP7 a Sant Gregori. Accions que han provocat llargues retencions. Pel que fa al trànsit ferroviari, a mig matí els operaris han aconseguit reparar les vies de l'AVE a Girona malmeses durant l'ocupació d'ahir. També hi ha hagut cues de passatgers afectats a l'estació de Sants.

Mentrestant el govern suspèn la seva agenda fins dijous per centrar-se en els actes de rebuig a la sentència del Suprem. Aquell dia, el president Torra compareixerà al Parlament a petició pròpia, però avui, en l'ofrena a la tomba de Companys, ja ha reiterat que ho tornaria a fer perquè un referèndum, diu, no és cap delicte.

En canvi, a mig matí ja s'ha pogut restablir la circulació de la línia d'alta velocitat entre Figueres i Barcelona, després de s'hagin pogut reparar les vies que es van fer malbé durant l'ocupació de les vies d'ahir. Tot i així encara s'ha produit alguns retards. Pel que fa a la xarxa viària, grups de manifestant han provocat retencions en vies com l'eix transversal, l'AP7, o la c-17.

Doncs aquesta tarda hi ha convocades més accions... com les de les entitats ANC i Òmnium, que criden a asseure's al terra amb espelmes davant les delegacions del govern a diverse ciutats.
Òmnium també demana als ciutadans que van participar en les mobilitzacions de l'1 d'octubre i el 20 de setembre que s'autoinculpin pels mateixos càrrecs als que han condemnat als líders del procés. Ho han fet través d'aquest vídeo llençat a les xarxes socials en el que fan una crida també a la reincidència.

Mentrestant, el Butlletí Oficial de l'Estat ja ha publicat les candidatures definitives per a les eleccions del 10N, ja sense els 6 líders independentistes condemnats per sedició i que han estat inhabilitats per càrrecs públics. De les llistes d'Esquerra cauen Oriol Junqueras i Raül Romeva. I de les Junts per Catalunya, Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn.

I una altra de les conseqüències directes de la sentència és que la fiscalia belga ja té l'ordre europea de detenció i extradició de Carles Puigdemont emesa pel jutge del Suprem Pablo Llarena. A més, l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, demanarà, entre avui i demà, la restitució dels seus drets polítics i econòmics com a diputat al Parlament. Ho fa després que ahir, el magistrat del Tribunal Suprem que instrueix la seva causa, Pablo Llarena, aixequés la suspensió, ja que ara el reclama per sedició i malversació, i no per rebel·lió

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán