L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 14/11/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 14/11/2014

14/11/2014 00:10:12
L'Informatiu 2 - 14/11/2014 L'Informatiu 2 - 14/11/2014
L'Informatiu 2 - 14/11/2014 00:10:12 14/11/2014
Sinopsis
  • El fiscal General de l'Estat assegura que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà d'estudiar el 9N, tant si la Fiscalia actua com si no./ Eduardo Torres Dulce ha tornat a negar pressions i deixa en mans de la Fiscalia de Catalunya la presentació d'una possible querella. El fiscal no ha volgut entrar en les informacions que parlen de discrepàncies entre els fiscals catalans, que avui s'han reunit, ni sobre la possibilitat que celebrin una junta extraordinària. En tot cas, el fiscal General diu que la consulta alternativa ja és als tribunals perquè els ciutadans li han portat. Sobre la postura de la fiscalia li han preguntat aquest migdia a la vicepresidenta del govern. Soraya Sáenz de Santamaría ha recordat que l'executiu de Mariano Rajoy ja va presentar dos impugnacions davant el Tribunal Constitucional que és el que li pertocava. Ara, ha dit la vicepresidenta, si hi ha hagut delicte en el 9N, qui ha d'actuar és precisament la Fiscalia.
  • Mentrestant, el PP ha celebrat avui junta directiva, amb el vicesecretari d'organitzacio dels populars com a convidat. Carlos Floriano i Alicia Sánchez-Camacho han titllat de fracàs el 9N, per la participació. Al president Mas l'acusen de no governar i dedicar tots els esforços al procés sobiranista. Sobre els resultats del procés participatiu, Floriano ha dit que el nombre de persones que van votar sí a la independència és el mateix que es mobilitza l'11 de setembre a les manifestacions independentistes.
  • El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que en el termini d'un mes el president Artur Mas prendrà una decisió sobre com orientar la legislatura i si avança les eleccions. En tot cas, els pressupostos entraran al Parlament de Catalunya la primera setmana de desembre. És el que ha anunciat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en la Jornada dels Economistes, on ha reconegut, però, que l'aprovació definitiva dels comptes es tancarà a finals de gener. Mas-Colell ha afegit que inclouran ingressos que dependran de la voluntat política del Govern Central.
  • La Generalitat ja prepara el recurs al Constitucional contra la indemnització exprés de 1.350 milions d'euros al projecte Castor. El fet que el Govern Central no hagi trigat ni 40 dies a fer-la efectiva a l'empresa participada per l'ACS de Florentino Pérez ha causat gran indignació també al territori i a la Sindicatura de Greuges. 
  • Les properes eleccions a la presidència del Barça no seran, en principi, fins al juny del 2016, tot i que el clima és cada cop més preelectoral. Laporta ha reconegut que s'ha reunit amb el representant de Mourinho i Cristiano, Faus ha demandat Agustí Benedito, i Johan Cruyff continua posant cullerada a tots els temes de l'entorn.
  • Prop de 12 mil persones va fer ballar anit Enrique Iglesias al Palau Sant Jordi, escenari que no trepitjava des de feia més de deu anys. El cantant madrileny va oferir el primer concert de la gira europea "Love and Sex Tour" a Barcelona, on va interpretar des de temes dels seus inicis fins a "Bailando", la cançó d'aquest estiu i número u a 23 països.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán