L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 13/12/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 13/12/2017

L'Informatiu 2 - 13/12/2017

Disponible hasta 21-02-2222

13/12/2017 00:11:07
L'Informatiu 2 - 13/12/2017 L'Informatiu 2 - 13/12/2017
L'Informatiu 2 - 13/12/2017 00:11:07 13/12/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Superat l'equador de la campanya de les autonómiques, el debat polític a Catalunya ha marcat també el debat en l'últim ple al Congrés dels Diputats de l'any. El president del govern ha dit que espera recuperar el diàleg civilitzat amb la Generalitat davant les recriminacions dels independentistes , que li han exigit que es comprometi a admetre els resultats de les urnes.
  • El debat ha continuat als passadissos, on alguns líders polítics han contestat preguntes dels periodistes sobre la intenció dels independentistes de continuar amb el procés i també sobre possibilitat que Puigdemont guanyi i vulgui tornar a Catalunya. Han parlat Pablo Iglesias i Albert Rivera... però els diputats del PSOE han preferit avui quedar al marge del debat electoral.
  • De la seva banda la vicepresdenta del Govern ha demanat respecte a aquells que, com ERC o l'ANC, han qüestionat l'escrutini de les eleccions del pròxim 21 de desembre. Soraya Sáenz de Santamaría els acusa de desinformar i assegura que els recomptes electorals a Espanya son nets i contrastables.
  • La situació política a Catalunya ha estat el tema més buscat a Google Espanya durant el 2017. Segons les dades que ha difós aquest cercador d'internet, "Catalunya" ha estat la paraula més teclejada, "Puigdemont", la personalitat més buscada després de Bimba Bosé i "Què és l'article 155?" la pregunta més demandada. Juntament amb "Catalunya", "Atemptat Barcelona" encapçala també el rànquing de paraules més buscades pels usuaris espanyols.
  • Les festes de Nadal són a tocar, i qui més qui menys ja té pensat el menú dels àpats d'aquests dies. Moltes families ja han avançat les compres al mercat, i els majoristes de Mercabarna preveuen vendre una mic més aquest Nadal. Concretament calculen comercialitzar més de 7.000 tones de peix fresc i 90.000 de fruites i hortalisses./ Després de 5 mesos de vaga, avui els examinadors de trànsit han desconvocat les aturades que feien tots els dilluns, dimarts i dimecres.
  • El presumpte autor de l'agressió que va acabar amb la vida d'un home la setmana passada a Saragossa és Rodrigo Lanza. El detingut és un dels condemnats per deixar tetraplègic un guardia urbà de Barcelona al 2006 durant uns incidents ocorreguts al carrer de Sant Pere Més Baix. Ara l'acusen d'homicidi.
  • El Barça torna demà als entrenaments per preparar el partit contra el Depor. Avui però, Andrés Iniesta ha atès als mitjans de comunicació. El capità del Barça diu que trobarà a faltar Mascherano i li sembla bé que el Barça pensi en reforçar-se al mercat d'hivern.
  • Són algunes de les pel·lícules candidates als premis Goya d'enguany. Entre les favorites n'hi ha dues de directoras catalanas: "Estiu de 1993", de Carla Simón, amb 8 nominacions, com ara la de millor pel.lícula i direcció novell; "La libreria", d'Isabel Coixet, amb 12, també opta a millor pel·lícula, diercció i actriu protagonista. "El autor", de Manuel Martín Cuenca en té 9. I la basca "Handia", de Jon Garaño i Aitor Arregi i basada en una història real, està nominada en 13 categories. Els premis es lliuraran a Madrid el 3 de febrer.
  • THE EXCITEMENTS, la banda barcelonina de rhythym & blues i soul, que després de 8 anys d'existència, estan ben assentats en el panorama musical català. Avui i demà actuen a la Sala Apolo
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán