L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 13/09/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 13/09/2018

L'Informatiu 2 - 13/09/2018

Disponible hasta 21-02-2222

13/09/2018 00:11:38
L'Informatiu 2 - 13/09/2018 L'Informatiu 2 - 13/09/2018
L'Informatiu 2 - 13/09/2018 00:11:38 13/09/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • NO hi ha fissures en el front independentista a l'hora d'enfocar el diàleg amb l'Estat. Ho han reiterat avui tant el Pdecat com ERC després de les friccions per la retirada de la moció pel diàleg pactada amb el PSOE. Però el cert és que aquesta decisió ha posat de manifest el malestar en els diferents partits independentistes./ Per la CUP és inconcebible que la solució a la situació a Catalunya passi per una negociació amb l'estat. Ho acaben de dir al Parlament.
  • Quim Torra ha afirmat avui que no existeix fractura a Catalunya pel debat polític i ha alertat a evitar-la per les desigualtats socials. Torra ho ha dit després de un centre d'atenció primària al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs i d'inaugurar l'escola El Far a Calella, al Maresme./ I el President del Paralament diu que una sentència condemnatòria dels líders independentistes, faria irreversible el trencament entre Catalunya i Espanya. Roger Torrent, que serà el primer convidat de la nova temporada del programa de TVE "Aqui Parlem", deixa en mans del partit ser el futur candidat d'Esquerra en unes eventuals eleccions a Catalunya,
  • La batalla política pels màsters i les titulacions continua apujant el to. Davant les acusacions de plagi, el president del govern ha autoritzat la publicació integra en format digital de la seva tesi doctoral. Sánchez, que avui ha assitit a la presa de poessessió de la nova ministra de Sanitat, nega rotundament el suposat plagi que avui assenyalen alguns mitjans./ Sobre l'exeistència de possibles pràctiques farudulentes en l'àmbit acadèmic, avui Ada Colau ha explicat l'oferta que va rebre per acabar la seva llicenciatura quan era candidata a l'alcaldia de Barcelona.
  • És el minut de silenci que aquest migdia s'ha fet en un dels passos a nivell de la via del tren de Montcada i Reixac. Aquest matí, una altra persona ha mort atropellada al pas que hi ha a l'altura de l'Ajuntament./ Cada any es detecten a Catalunya 25 mil casos de sèpsia, un procés inflamatori molt agressiu causat per una infecció que pot acabar en mort de manera molt ràpida. Gràcies a la implantació d'un protocol als hospitals públics catalans, aquests casos s'han reduït un 9% en 12 anys. És una iniciativa pionera a Espanya.
  • Els pagesos del Delta de l'Ebre estan preocupats. Encara no s'han refet de la pedregada de la setmana passada i els ha plogut amb força tot just just ara comencen la sega de l'arròs. Unió de Pagesos calcula que el 40% de la collita del Montsià s'ha fet malbé./ La part positiva de les pluges d'aquest estiu és a la verema, on en general han ajudat a millorar la qualitat del raïm. 
  • Així és com veu Ivan Rakitic la possibilitat que el Barça hagi d'anar a jugar als Estats Units un partit de LLiga contra el Girona, com preveu l'estament esportiu. El migcampista blaugrana espera que, si han d'anar, no els perjudiqui en la seva preparació. I és que, acabats els compromisos internacionals, ara cal centrar-en el partit de dissabte a Anoeta....

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán