L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 12/06/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 12/06/2017

L'Informatiu 2 - 12/06/2017

Disponible hasta 21-02-2222

12/06/2017 00:11:35
L'Informatiu 2 - 12/06/2017 L'Informatiu 2 - 12/06/2017
L'Informatiu 2 - 12/06/2017 00:11:35 12/06/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

  • Intercanvi de retrets entre el Govern i la Generalitat després d'anunciar-se la data i la pregunta del referèndum independentista. En declaracions d'aquest matí, Sáenz de Santamaria i Puigdemont s'acusen de tensar la situació i es neguen a donar molts detalls dels passos que faran les properes setmanes per defensar la seva posició./ Mentrestant les agendes institucionals continuen en marxa i aquest matí, el president de la Generalitat i el ministre portaveu del Govern han coincidit a Barcelona en l'acte de commemoració dels 30 anys del Museu d'Art Contemporani, el MACBA. Puigdemont i Méndez de Vigo s'han saludat cordialment i han recorregut l'institució cultural però no han fet referències polítiques. Això sí hem pogut escoltar el ministre dir algunes frases en català./ L'anunci del president Puigdemont confirmant que aquesta mateixa setmana demanarà per carta comparèixer al Congrés ha centrat avui les crítiques de l'oposició que el censuren per NO voler sotmetre a votació el seu projecte
  • I nova declaració davant el TSJC d'un membre de la Mesa del Parlament investigat per desobediència i prevaricació. El diputat de Catalunya Sí Que Es Pot era l'únic dels 5 investigats en la causa que encara no ho havia fet. 
  • Els sindicats CCOO i UGT han reunit avui les seves direccions per preparar la mobilització convocada per dimecres per una ocupació de qualitat, drets socials i l'increment de sous. A l'espera de conéixer el marc legal concret, els dos secretari generals reclamen seguretat jurídica per als funcionaris si es convoca el referèndum.
  • Important operació policial contra els lladres de rellotges de luxe a turistes a Barcelona. Els mosssos d'esquadra han detingut 27 membres d'una banda especialitzats en aquest tipus de robatoris. 14 dels detinguts ja són a la presó.
  • La soberexplotació turística no només afecta a Barcelona. També a Girona el nombre d'apartaments turístics a Girona ha augmentat prop d'un 80 per cent en un any, i comencen a generar queixes dels veïns. Tant les empreses com l'ajuntament no veuen un creixement desmesurat, però amb tot estudien mesures per mantenir l'equilibri./ A Barcelona augmenten els comerços d'hosteleria i restauració i es disparen les botigues de lloguers de vehicles per a turistes
  • El món de l'esport es rendeix davant un Rafa Nadal després de guanyar el desè Roland Garros./ I el Barça d'hanbdol va sumar la 21ena Copa del Rei i és el primer equip que en guanya quatre de consecutives. / Objectiu aconseguit també per a la seleccció espanyola de futbol , que segueix líder del seu grup per anar al Mundial.
  • Comencen a arribar els aperitius del Festival Grec i el primer és un clàssic del teatre que no perd mai modernitat. Bodas de Sangre, de Federico García Lorca, en una versió dirigida per Oriol Broggi que resalta la força i el sentit del text universal del poeta granadí.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán