L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 11/05/18 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 11/05/18

L'Informatiu 2 - 11/05/18

Disponible hasta 21-02-2222

11/05/2018 00:12:09
L'Informatiu 2 - 11/05/18 L'Informatiu 2 - 11/05/18
L'Informatiu 2 - 11/05/18 00:12:09 11/05/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Quim Torra ja és oficialment candidat a la presidència de la Generalitat. El president del Parlament ho ha comunicat via xarxes socials i ha convocat el ple d'investidura per demà dissabte a les 12 del migdia. Aquest era el moment en què Torra arribava aquest migdia al Parlament acompanyat dels portaveus del grup de Junts per Catalunya després de ser proposat ahir per Carles Puigdemont des de Berlín.
  • És improbable, però, que QuimTorra surti escollit demà en primera votació per majoria absoluta i haurà d'esperar a dilluns per ser elegit com a 131è president del govern català. Això si compta amb l'abstenció dels 4 diputats de la CUP, que a hores d'ara es podria estar replantejant.
  • La candidatura de Quim Torra ja ha generat polèmica, sobretot arran d'uns tuits que va piular fa sis anys, molts d'ells ja esborrats... En aquestes piulades fa fora els espanyols i els titlla d'antidemocràtics i espoliadors. Uns missatges pels que el candidat ja ha demanat disculpes, però que els partits no independentistes han condemnat amb duresa.
  • Mentrestant el PP urgeix al Constitucional perquè impedeixi cautelarment demà el vot delegat de Puigdemont i Comín per impossibilitar la investidura de Torra.
  • Tot plegat ha coincidit amb la publicació del nou baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió, el CEO, elaborat després de la detenció de Puigdemont. Una enquesta que reforça el bloc independentista, en escons, intenció de vot i líders.
  • En la causa per rebel·lió que investiga el Tribunal Suprem, el jutge Pablo Llarena planteja a Alemanya l'alternativa d'entregar a Puigdemont per sedició....tot i que continua defensant que l'expresident va cometre rebel·lió. El magistrat també divideix la causa en dos per deixar a banda els 7 processats que estan fora d'Espanya.
  • El Barça jugarà diumenge al camp del llevant el seu penúltim partit de lliga. La temporada s'acaba i ja es comença a parlar de fitxatges, Griezman és el que més sona, mentre que Iniesta que avui fa 34 anys anunciarà el seu destí quan acabi la competició./ El Girona rep demà el València a Montilivi. Després del partit, el club gironí farà una festa per agraïr a l'afició el suport en una temporada històrica.
  • La parella espanyola confia a fer un bon paper. De moment, milers de fans de l'Amaia i l'Alfred ja s'han traslladat a Lisboa on tot és a punt per a la gran celebració. L' Ángela García ens ho explica
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán