L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 09/10/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 09/10/2014

09/07/2014 00:07:07
L'Informatiu 2 - 09/10/2014 L'Informatiu 2 - 09/10/2014
L'Informatiu 2 - 09/10/2014 00:07:07 09/07/2014
Sinopsis
  • El futur president de la Comissió Europea Jean Claude Juncker ha dit avui que ningú es converteix en membre de la Unió Europea per enviar una carta. Juncker ironitzava així sobre la missiva adreçada per Artur Mas als líders de la Unió Europea. Una carta en què Mas demanava suport per una consulta. El futur president de la Comissió, que ha estat interpelat pel eurodiputat d'Esquerra Josep Maria Terricabras,ha deixat clar, a mes, que el tema de Catalunya és un afer intern d'Espanya.
  • En paral.lel al congrés també es parlava de la consulta. Duran i Lleida revelaba que Artur Mas habia demanat trobar-se amb Rajoy... El president del govern s'hi ha mostrat disposat però ha tornat a marcar les línies vermelles de fins on es pot parlar.
  • Mentrestant a Catalunya es continua parlant de la sentència de l'Audiència Nacional que absol els acusats del setge al Parlament. Els socialistes catalans, Miquel Iceta primera i Maurici Lucena després, també critiquen la sentència i votaran a favor de recòrrer-la. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, espera, de la seva banda,  que el recurs serveixi per aclarir quins són els límits als excessos dels què parla la sentència. 
  • 26 metges adjunts d'Urgències de l'hospital Vall d'hebron han fet públic un comunicat on manifesten el desacord amb la direcció del centre, que ha cessat el cap d'Urgències, Xavier Jiménez. Asseguren que la mesura no està justificada. Jiménez havia denunciat públicament el col·lapse del servei. La gerència de l'hospital, en un comunicat, anunciava ahir la decisió de substituir-lo per, segons diuen, "culminar el procés de millora del servei".
  • Va caure anit un meteorit, anit, a Alpicat? És el que es pregunten molts dels habitants d'aquest poble de Lleida. El fet és que hi va haver un terratrèmol d'1,9 graus a l'escala de Richter i alguns ho atribueixen a la caiguda d'un meteorit... De fet, alguns habitants asseguren que van veure una mena de bola de foc o llum que s'apropava cap a la terra: fins i tot la van fotografiar. Del meteorit, de moment, no n'han trobar restes, però l'ajuntament diu que investigaran la condicions sísmiques del poble. 
  • Al Barça estan pendents de tancar una sortida i una arribada. L'acord amb el Liverpool per Luís Suarez és pràcticament total, mentre que la marxa d'Alexis Sánchez a l'Arsenal està apunt de fer-se oficial. En tots dos casos el que queda per aclarir són les xifres i les formes de pagament.
  • El turisme es confirma com un dels principals motors de l'economia catalana.  Segons les previsions  del sector, aquest any s'espera l'arribada de 16 milions de turistes estrangers, és a dir, un 4% més que l'any passat. També es preveu  un increment d'un 7% dels moviments dels catalans, majoritàriament a destinacions pròximes. Les dades del gremi d'hotels de Barcelona també confirmen la  tendència: esperen omplir gairebé del tot... PErò alerten de la proliferació d'apartaments il·legals i demanen més control a l'Ajuntament per a una oferta regulada.
  • I ara us volem ensenyar els vídeos que promocionen Catalunya a les xarxes socials. Són 5 obres de videoart que ha encarregat l'agència Catalana de turisme i que es poden veure a Internet i dins la plataforma "Catalunya experience". Recorren els racons amb més encant, des de la ciutat de Barcelona fins la Vall d'Aran o la Costa Brava.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán