L'Informatiu: L'informatiu 2 - 08/09/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 08/09/2014

08/09/2014 00:07:01
L'informatiu 2 - 08/09/2014 L'informatiu 2 - 08/09/2014
L'informatiu 2 - 08/09/2014 00:07:01 08/09/2014
Sinopsis

 

L'ADVERTÈNCIA DE RAJOY

El govern espanyol diu que té a punt mesures per evitar el 9N

 Mariano Rajoy obre la setmana de la diada amb un missatge molt clar als dirigents del seu partit: 

el govern té previstes totes les mesures per evitar la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya el 9 de novembre. Ho ha dit a la reunió del Comitè Executiu Nacional on ha reiterat que aquesta cita NO es produirà perquè és il·legal... El missatge de Rajoy l'ha explicat, desprès, el vicesecretari d'organització del PP Carlos Floriano

LA REACCIÓ DE LA GENERALITAT

Francesc Homs demana a Rajoy que respecti la democràcia

El govern de la Generalitat, a través del seu portaveu, ja ha replicat aquestes declaracions. Francesc Homs diu que desconeix les mesures per fer front al procés sobiranista de les què parla el govern de Madrid, però espera que respectin la democràcia, ha dit, i reclama que deixin votar els catalans.

Declaracions del govern español i el govern de la Generalitat que obren una semana clau en la política catalana amb un setembre farcit de cites importants. Dimecres a la tarda el Born acull els actes institucionals de la Diada amb l'ofrena floral que el president Mas farà al Fossar de les Moreres... Dijous, 11 de setembre, al matí hi haurà les tradicionals ofrenes florals al monument a Rafael Casanova... A la tarda, Barcelona acullirà la Ve baixa de l'Assemblea Nacional de Catalunya i Tarragona l'acte "Recuperem el seny, recuperem la senyera" de Societat Civil Catalana. Superada la diada, l'activitat se centrarà al Parlament amb el debat de política general del 16 al 18 i amb la possible aprovació de la llei de consultes el divendres 19,  que podria implicar que Mas signés el decret de convocatòria del 9 de novembre. Si fos així ,la setmana següent el govern espanyol portaria al Constitucional la llei i la consulta: és la mateixa setmana en què Jordi Pujol s'explicarà al Parlament. 

Doncs a banda de la compareixença de Jordi Pujol tots els partits, execepte CiU, son partidaris d''una comissió d'investigació. Avui Ciutadans i PP han demanat que es faci amb la màxima celeritat i demanen que comparegui Artur Mas. El PSC, de la seva banda, vol la comissió però no es pronuncia encara sobre si hi ha de comparèixer també el president.

CARME FORCADELL

Arxivada la querella de Manos Limpias contra la presidenta de l'ANC

Arxivada la querella de Manos Limpias contra la presidenta de la Assamblea Nacional Catalana. El jutjat 14 de Barcelona no veu indicis dels delictes que el sindicat va denunciar a finals d'agost. Manos limpias acusava Carme Forcadell d'un suposat delicte d'incitació a la sedició per promoure la consulta  sobiranista i d'associació il.lícita. El sindicat ha presentat un recurs. 

Avui s'ha reprès la recerca d'un submarinista de 73 anys que ahir el migdia va desaparèixer a les Illes Medes mentre feina una immerssió. El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil el va buscar sense èxit. A l'operatiu de rescat s'hi han afegit avui els els Bombers de la Generalitat. Juntament amb els submarinistes de la Guàrdia Civil estan  resvisant la zona d'Els Tascons. Un helicopter fa la recerca des de l'aire.  Ahir els equips de rescat van treballar amb molta mala visibilitat i per això volen tornar a repassar aquesta zona situada al sud de les Medes.

El Barça torna aquesta tarda a la feina, després de dos dies de festa, per preparar la visita de dissabte de l'Athletic de Bilbao.

L'Espanyol ja s'ha entrenat aquest matí, per preparar el seu partit de diumenge al camp del València. Els blanc i blaus esperen superar la derrota davant del Sevilla, i puntuar a Mestalla.Eric ja té l'alta medica, i  Montañes i Sergio Garcia evolucionen be de les lesions, i confien poder tornar a l'equip. Mentre,  Felipe Caicedo encara no pot entrenar amb el grup i ho te mes comlicat pr jugar a Mestalla.

A segona divisió, el Barça B va golejar el Saragossa per 4 a 1. L'equip d'Eusebio es va avançar amb una rematada de cap de Dongou, però els aragonesos van empatar abans del descans. El filial blaugrana va reaccionar a la segona part i amb gols de Dongou, Gumbau i Joan Roman va certificar la segona victòria de la temporada. Amb 6 punts, el Barça B se situa quart d'una classificació que lidera en solitari el Girona. L'equip de Montilivi és l'únic que ha guanyat els tres primers partits. 

DISSENY CATALÀ A NYC

Custo Barcelona presenta les propostes per la pròxima primavera-estiu

A la pasarela de Nova York, Custo Barcelona ha presentat les propostes per la primavera estiu de l'any que ve... La col·lecció és plena de transparències que deixen la pell gairebé descoberta del tot....Els colors refrescants com el blanc, el groc, o el verd menta, acompanyen les robes de guipur, o calades.... La firma catalana aposta pels vestits babydoll, els mini abrics i les faldilles curtes.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán