L'Informatiu: L'informatiu 2 - 08/05/2013 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 08/05/2013

08/05/2013 00:09:42
L'informatiu 2 - 08/05/2013 L'informatiu 2 - 08/05/2013
L'informatiu 2 - 08/05/2013 00:09:42 08/05/2013
Sinopsis

El TC suspèn la Declaració

El Constitucional suspèn la Declaració sobiranista del Parlament. L'alt tribunal admet a tràmit la impugnació del govern espanyol i deixa el text sense validesa. És el primer cop el Constitucional tomba un acord d'un parlament autonòmic.

DECLARACIÓ DE SOBIRANIA

El TC admet a tràmit la impugnació i la suspèn temporalment

La noticia es coneixia a migdia...... El Tribunal Constitucional ha suspès temporalment la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament el passat 23 de gener. I això perquè ha admès a tràmit la impugnació del govern central a través de l'Advocat de l'Estat. Això implica automàticament que el text deixa de tenir vigència durant 5 mesos prorrogables mentre no es resolgui el fons. La impugnació va sobretot en contra del reconeixement de Catalunya com a subjecte jurídic i polític sobirà. És el primer cop en democràcia que el Constitucional suspén un acord d'un parlament autonòmic

"El camí seguirà"

Artur Mas qualifica la decisió d'insòlita, preocupant i decebedora, i assegura que el camí seguirà malgrat els obstacles. El president de la Generalitat demana seny i prudència al Tribunal Constitucional.

La presidenta del Parlament ja ha anunciat que presentaran al·legacions contra la decisió del Constitucional. I els partits polítics en fan valoracions diferents... CiU, Esquerra, Iniciativa i la CUP la rebutgen..... el PP i Ciutadans la celebren....i el PSC diu que era previsible. Precisament aquesta tarda el Ple de la Cambra ha de debatre la creació d'una comissió sobre el dret a decidir.

Doncs en aquest context, el president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha estat avui a Catalunya....Ha dit que NO es considera anti-catalanista, i ha insistit que NO està d'acord amb què hi hagi sostres de dèficit diferents a les comunitats autònomes.

BANC DELS ALIMENTS

Nova campanya de recollida d'aliments bàsics al mes de juny

A dia d'avui, les prestatgeries del Banc d'Aliments de Barcelona estan força buides, molts productes estan a punt d'exhaurir-se i la demanda no para d'augmentar. És una situació preocupant tenint en compte que només a Catalunya cada dia reparteixen 25 mil quilos d'aliments....Per això, han decidit engegar una campanya extraordinària de recollida d'aliments bàsics, que durarà tot el mes de juny... Volen que hi participin empreses, escoles, clubs, associacions...perquè milers de famílies puguin seguir rebent aquest ajut a l'estiu.

BARÇA

El Barça pot ser campió de lliga aquesta nit si el Madrid NO guanya el Màlaga al Santiago Bernabéu. Jugadors i tècnics blaugranes seguiran aquest partit atentament...

El Barça Regal viatja d'aquí a una estona a Londres per disputar la FINAL FOUR. ...Divendres els espera el Madrid, a la semifinal que podreu veure en directe per la 1 de TVE, a les 9 de la nit.

CARMEN AMAYA

Fotografies de l'últim any de la seva vida, al Palau de la Virreina

Carmen Amaya hauria fet cent anys aquest dos mil tretze, i també enguany en farà cinquanta de la seva mort. Aquestes fotografies que s'exposen al Palau de la virreina mostren els últims mesos de vida de la bailaora. Són de Colita i de Julio Ubiña.... Les imatges recullen des de la tornada de Mèxic al barri del Somorrostro, de Barcelona, on havia nascut, fins al seu funeral. Una exposició que és una de les activitats programades aquest any per commemorar el doble anniversari de Carmen Amaya.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán