L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 08/01/2019 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 08/01/2019

L'Informatiu 2 - 08/01/2019

Disponible hasta 21-02-2222

08/01/2019 00:10:51
L'Informatiu 2 - 08/01/2019 L'Informatiu 2 - 08/01/2019
L'Informatiu 2 - 08/01/2019 00:10:51 08/01/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres el projecte de pressupostos. Ho ha anunciat Pedro Sánchez, malgrat que no compta amb els suports parlamentaris necessaris. Sánchez ha tornat a tirar el guant als partits independentistes perquè li donin suport i ha apostat, de nou, pel diàleg i la reforma estatutària com a receptes per a Catalunya./ I ja hi ha resposta dels partits independentistes a Pedro Sánchez. Reclamen una taula de negociació com a pas previ per replantejar-se el vot en contra dels pressupostos.

Després de la primera reunió de l'any del Consell Executiu de la Generalitat, Elsa Artadi ha insistit en reclamar al President del govern espanyol un acord polític que, de moment, creu que no arriba,perquè el document signat a Pedralbes no el consideren prou sòlid. La portaveu del govern ha assegurat que es mantenen allunyades les posicions entre el govern català i i Moncloa

Tornant al debat dels pressupostos generals de l'Estat, el PP considera que són irreals i irresponsables i critica que Sánchez busqui suports entre els independentistes. Ciutadans manté que no allargarà -diuen- l'agonia de la legislatura i coincideixen amb els populars en demanar eleccions.

Diversos ex alts càrrecs de la Generalitat han reclamat que s'anul·li la causa del procés independentista oberta al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.

El Rei Felip sisè ha presidit avui l'acte de lliurament de despatxos als 63 nous jutges de la nova promoció

Minuts de silenci, aquest migdia, a Sant Cugat del Vallès i a Cerdanyola, els dos municipis d'on eren els 3 muntanyencs que han mort en una allau als Andes peruans, després d'haver ascendit al cim Nevado Mateo. Les famílies de les víctimes també hi han assistit. El guia que els acompanyava, peruà, també ha mort. L'accident ha impactat les ciutats de Sant Cugat i Cerdanyola./ Els Bombers de Barcelona han rescatat aquest matí tres persones que s'havien refugiat a la teulada de la Torre de Fang, un edifici medieval de la Sagrera, a Barcelona, després d'un incendi que ha afectat la planta baixa... Quatre persones han estat ateses per inhalació de fum lleu...Aquest edifici municipal estava ocupat des de feia un any./ A Badalona, on dissabte un incendi en un bloc de pisos va deixar 3 morts, els sindicats de bombers han denunciat avui la precarietat de mitjans i personal amb la que treballen. Creuen que en el cas de Badalona la tragèdia podria haver estat menys greu si haguessin tingut més mitjans.

Aquest migdia, el Barça ha fet oficial l'acord amb el jove defensa del Toulouse Jean-ClaireTodibó, una de les promeses del futbol francès. Un reforç tancat a cost zero i que s'incorporarà l'1 de juliol del 2019.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán