L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 07/06/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 07/06/2017

L'Informatiu 2 - 07/06/2017

Disponible hasta 21-02-2222

07/06/2017 00:11:27
L'Informatiu 2 - 07/06/2017 L'Informatiu 2 - 07/06/2017
L'Informatiu 2 - 07/06/2017 00:11:27 07/06/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Carles Puigdemont no esperarà més i divendres mateix anunciarà la data i la pregunta del referèndum d'independència que s'ha compromés a convocar a la tardor. Una decisió que arriba després que la Reunió del Pacte Nacional pel Referèndum acabés sense acord per apropar els comuns a la via unilateral./ Descord doncs, però avui no s'ha vist ni rastre de discrepàncies entre Puigdemont i Colau en el primer acte conjunt després de la reunió d'ahir. Els comuns recelen i continuen alertant que la via ràpida no és la solució. / L'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la independència confien que la Generalitat posarà les urnes. Les entitats independentistes denuncien la negativa del govern de Rajoy a negociar el referèndum i el qualifiquen com el principal desafiament a la democràcia. Un cop es sàpiga la data i la pregunta, sortiran al carrer per donar suport a la Generalitat en la consulta.
  • El cas del 3% continua portant conseqüències dins del PDECAT. Després que ahir Germà Gordó es donés de baixa del partit i del grup parlamentari... avui ha estat Teresa Pitarch, la seva mà dreta i actual presidenta de l'Institut Català de la Dona qui ha estripat el carnet. Diu que se'n va perquè no s'ha respectat la pressumpció d'inocència. Perà la seva marxa obre un enfrontament amb la nobva direcció del partit... que intenta trencar amb l'antiga Convergència.
  • En el judici del cas Palau, les defenses segueixen presentant els seus informes finals. Avui, l'advocat de l'extresorer de convergència, Daniel Osàcar, ha dit que les confessions de Millet i Montull no són vàlides perquè vulneren el dret de defensa i ha refutat les acusacions de tràfic d'influències. La defensa de Rosa Garicano, exdirectora del Palau, ha negat que tingués cap implicació amb l'expoli de l'entitat.
  • Segona jornada de vaga dels estibadors portuaris. A Barcelona avui si que s'està notant, a diferència de dilluns que era jornada festiva i la incidència va ser mínima. Els transposrtistes han hagut de patir esperes més llargues... tant al port de Barcelona com al de Tarragona./ Inaugurat el nou edifici de l'hospital del Mar, que ha permès agrupar els serveis oncològics i ampliar el espais d'urgències.
  • I ara escoltarem el que diuen aquests dos germans bessons de Badalona.....que compleixen sentència després de ser detinguts fa dos anys quan estaven a punt de marxar a Siria a les files del Daesh amb només 15 anys. Han passat 9 mesos a un centre de menors i ara estan en llibertat vigilada. . Un equip de L'Informatiu ha pogut parlar amb ells. Ens han explicat com els van captar i radicalitzar i esperen que la seva experiència serveixi per evitar que altres joves caiguin en mans de xarxes terroristes.
  • Rentat de cara a la secció de bàsquet del Barça. El club ha comunicat aquest matí a Giorgios Bartzokas que no compten amb ell per liderar el projecte següent.
  • MARINAH, l'ex cantant de Ojos de Brujo, té nou disc (el segon de la seva carrera en solitari) i aquesta setmana el presentarà a la Sala Apolo de Barcelona.
     
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán