L'Informatiu: L'informatiu 2 - 07/05/2013 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 07/05/2013

07/05/2013 00:09:30
L'informatiu 2 - 07/05/2013 L'informatiu 2 - 07/05/2013
L'informatiu 2 - 07/05/2013 00:09:30 07/05/2013
Sinopsis

Imputació sense efecte

La infanta Cristina ja NO està imputada pel cas Nóos. L'Audiència de Palma ha deixat sense efecte la resolució del jutge Castro, però no tanca la porta a seguir investigant si ha comès un possible delicte fiscal.

CAS NÓOS

L'Audiència de Palma suspèn la imputació de la infanta Cristina

L'Audiència de Palma ha suspés la citació de la Infanta Cristina per declarar com a imputada en el cas Noós. Per tres vots a dos, s'ha acceptat parcialment el recurs de la fiscalia anticorrupció contra la decisió del jutge Castro d'imputar la Infanta... Els jutges diuen que de moment NO hi ha indicis per mantenir l'acusació.... El tribunal, però, reitera que la investigació sobre un possible delicte fiscal no està tancada i diu al jutge instructor que decideixi si manté o NO les imputacions sobre això. La Casa Reial encara no s'ha pronunciat, el PP ja ha celebrat la decisió i el PSOE s'ha limitat a mostrar respecte.

Cimera amb esquerdes

I l'endemà de la cimera sobre el dret a decidir, el Govern assegura que tirarà endavant malgrat les diferències amb el PSC. Els socialistes insisteixen a reclamar neutralitat i que no s'aposti per la independència.

Mentrestant, el PSOE dona suport la posició dels socialistes catalans....Assegura que el PSC estan treballant per no marxar d'Espanya. ...I avui el portaveu del PSC ha insistit a reclamar a Artur Mas que NO faci trampes i que respecti la neutralitat.

La declaració de sobirania, al Tribunal Constitucional

Avui també estem molt pendents del del Tribunal Constitucional, perquè el ple està reunit des d'aquest matí... sobre la taula, hi ha la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament de Catalunya, i que defensa que Catalunya és subjecte jurídic i polític.... L'alt tribunal ha de decidir si admet a tràmit o NO la impugnació de l'advocacia de l'estat.... El ple s'allargarà fins dijous, però és previst que aquest sigui un dels primers temes que abordin. Si finalment s'admet a tràmit, la declaració de sobirania quedaria suspesa temporalment.

PROTESTA DELS FUNCIONARIS

Els sindicats reclamen recuperar la feina i els sous del 2010

Les protestes dels treballadors públics no s'aturen......Uns 200 delegats i delegades dels sindicats de l'Administració Pública s'han concentrat aquest migdia a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Els funcionaris han lliurat unes 5.000 signatures i una carta dirigida al president Mas... Li demanen recuperar els llocs de treball i els sous de l'any 2010.... Acusen la Generalitat de degradar els serveis públics i reclamen uns pressupostos que tinguin en compte les necessitats socials...

Prova de nivell

Prop de 71 000 alumnes de sisè de primària han començat a avaluar-se de català i matemàtiques. Demà ho faran de castellà i anglès .....És el cinquè any que es fa aquesta prova de nivell. En alguna escola, els pares no han permés als seus fills examinar-se com a mesura de protesta.

El Barça té tres opcions per proclamar-se campió de lliga aquesta mateixa setmana. I ja comencen a pensar en les celebracions....

El Barça té tres oportunitats de ser campió aquesta setmana, la primera demà mateix si el Madrid no guanya al Màlaga, la segona dissabte si els blancs ensopeguen a Cornellà el Prat, o diumenge amb una victòria culé al Calderón.

EUROLLIGA DE BÀSQUET

La semifinal Barça-Madrid, divendres a les 21h per La1

Barça de bàsquet marxa demà a Londres, on intentarà conquerir la seva tercera Eurolliga. Els blaugrana, amb molts lesionats, s'enfrontaran divendres en semifinals al Reial Madrid... Ho podreu veure en directe per La 1 a les nou del vespre.

MÉS ENLLÀ DE L'ULL HUMÀ

Descobrir el món microscòpic al Cosmocaixa de Barcelona

Veure allò que no es veu a simple vista. És el que ens proposa aquesta exposició, que es titula "Microvida", amb fotografies, imatges i mostres de diferents microorganismes... Hi ha larves, algues o protozous, que el visitant pot veure augmentats milers de vegades respecet al tamany normal..... Les imatges són obra del biòleg i fotògraf Rubén Duró, que creu que val la pena descobrir aquest món que tenim tant a prop, que NO veiem i que avui volem compartir amb vosaltres.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán