L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 06/11/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 06/11/2018

L'Informatiu 2 - 06/11/2018

Disponible hasta 21-02-2222

06/11/2018 00:12:04
L'Informatiu 2 - 06/11/2018 L'Informatiu 2 - 06/11/2018
L'Informatiu 2 - 06/11/2018 00:12:04 06/11/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Acompanyats de l'executiu català en ple, amb el president al capdavant, Miquel Buch, actual conseller d'Interior, i Neus LLoveres, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, han declarat avui davant el Tribunal Superior de Justícia. Se'ls acusa d'un delicte de desobediència per haver impulsat l'u d'octubre quan eren el president de l'Associació Catalana de Municipis i la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència. Uns fets que tots dos han negat.
  • Mentrestant el Parlament ha constituït aquest matí una comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.
  • La decisió del Tribunal de Drets Humans d'Estrasbrug, de considerar que Arnaldo Otegi i quatre dirigents més de l'esquerra abertzale en el cas de la reconstrucció de Batasuna, ha encès els ànims en les files independentistes. La justícia europea creu que el tribunal que els va condemnar a presó NO va ser imparcial, però descarta imposar sancions. Otegi va complir una pena de sis anys i mig de presó i continua inhabilitat fins al 2021./ El govern català veu paral·lismes entre aquest judici i el del procés. L'executiu de Torra ha aprofitat per constatar la injustícia que es viu a Espanya./
  • L'alcaldessa de Barcelona ha demanat als independentistes que pensin en els ciutadans abans de rebutjar els comptes de Pedro Sánchez. Per contra Ciutadans i PP continuen criticant que es negociïn amb els que estan a presó.
  • I mentrestant continua la incertesa sobre què decidirà el Tribunal Suprem en relació a l'anomenat impost de les hipoteques.
  • Els barcelonins respiren una aire de mala qualitat, amb uns índexs de particules perjudicials per sobre de les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut. Un dels col·lectius més vulnerables és el de les embarassades. Ara un estudi liderat per investigadors catalans mira d'esbrinar com afecta això als fetus.
  • I per primera vegada un jutge ha considerat que les pintades d'un grafiter al metro de Barcelona són un delicte contra el béns públics.
  • Aquest gol de Borja Iglesias davant l'Athlètic va donar anit 3 punts més a l'Espanyol, que li permeten col·locar-se segon a la classificació de la Lliga./ El líder continua sent el Barça, tres punts per davant dels blanc-i-blaus. Però avui els de Valvedre estan centrats en la Champions
  • Avui acabem amb jazz... perquè el Festival Internacional de Barcelona es vesteix avui de gala per rebre un músic llegendari: JOHN SCOFIELD
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán