L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 05/06/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 05/06/2018

L'Informatiu 2 - 05/06/2018

Disponible hasta 21-02-2222

05/06/2018 00:12:08
L'Informatiu 2 - 05/06/2018 L'Informatiu 2 - 05/06/2018
L'Informatiu 2 - 05/06/2018 00:12:08 05/06/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • L'acusat de matar una nena de 13 anys ha estat present, aquest matí, a l'escorcoll que els mossos han fet a casa seva per mirar de trobar més proves.
  • Un cas que ha commocionat especialment la població del Garraf, que aquest migdia ha fet un emotiu minut de silenci com a mostra de rebuig a l'assassinat de la nena, presumptament a mans d'un veí dels seus avis. / La policia local va haver d'actuar anit per evitar que el detingut fos lesionat en sortir de casa seva.
  • També estem pendents de les novetats sobre la presumpta violació d'una menor aquest cap de setmana per part de 3 homes a la sala Razzmataz...
  • Dos d'ells ja han passat a disposició judicial però continuen pdendents de declarar. Va ser detinguts a l'aeroport del Prat quan anavan a agafar un vol per tornar als Estats Units. I és que no s'havien presentat a la comissaria dels Mossos on estaven citats per prendre'ls declaració.
  • L'adéu de Mariano Rajoy, que aquest migdia ha anunciat que deixa la presidència del Partit Popular./ Pel que fa al nou govern, l'entorn de Perdro Sánchez i fonts socialistes van confirmant alguns noms del nou executiu, que comptarà almenys amb dos catalans.
  • Els partits catalans ja han començat a valorar els futurs ministres, especialment la proposta de Josep Borrell com a futur titular d'exteriors.... Tots els partits, excepte el PSC han criticat el seu nomenament. Uns el veuen molt dur amb l'independentisme i els altres creuen que forma part d'un projecte, el de Sánchez, tou amb el separatisme.
  • Mentrestant Puigdemont i els exconsellers a l'estranger han presentat una demanda civil a Bèlgica contra el jutge Pablo Llarena per vulnerar la seva presumpció d'innocència. Han demanat que se'l citi a declarar el 4 de setembre. Per aquesta demanda, les defenses sol·liciten al Tribunal Suprem la recusació del magistrat perquè se l'aparti de la causa que els jutja. I avui també un nou informe de la Guàrdia Civil fa augmentar la despesa de la Generalitat pel referèndum il·legal de 2 milions a 3 milions dos mil euros.
  • Noves visites avui dels nous consellers als exconsellers empresonats a Estremera. Pere Aragonès, Ernest Maragall i Ester Capella han visitat a la presó Oriol Junqueras i Raül Romeva. Volen simbolitzar així el traspàs de carteres amb els seus antecessors./ Primers canvis a la cúpula del Departament d'Interior... Miquel Buch ha nomenat Andreu Martínez com a director general dels Mossos d'Esquadra.
  • Cada llencem al mar 500 mil tones de plàstics només a Europa. Els plàstics representen el 85% per cent de les deixalles marines a tot el món....i només se'n recicla una part molt petita. Les autoritats han anunciat un seguit de mesures per mirar de mitigar l'impacte en la pol·lució marina./ Com per exemple la prohibició de materials plàstics d'un sol ús en objectes quotidians per als quals existeixen alternatives. Reduir el consum de plàstic i fomentar-ne el reciclatge és el leit motiv d'aquest any del Dia mundial del medi ambient que se celebra avui.
  • L'obra del fotògraf japonès SHOMEI TOMATSU s'exposa per primera vegada a Espanya i amb ell ens arriba la imatge d'un pais trist i vençut després de les bombes atòmiques essencial per entendre el segle XX
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán