L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 02/05/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 02/05/2018

L'Informatiu 2 - 02/05/2018

Disponible hasta 21-02-2222

02/05/2018 00:12:06
L'Informatiu 2 - 02/05/2018 L'Informatiu 2 - 02/05/2018
L'Informatiu 2 - 02/05/2018 00:12:06 02/05/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis
  • Sembla que cada vegada estaríem més a prop d'una investidura que permetrà la formació de govern. Junts per Catalunya admet que, superat el ple de demà i divendres en el que es tractarà la reforma de la llei de la presidència, s'anunciarà el nom del quart candidat. En les últimes hores el nom que ha rebut més avals ha estat el d'Elsa Artadi. L'ha defensat Jordi Sánchez, número 2 de Junts per catalunya, i ja ha rebut el vist-i-plau d'Esquerra. Tot plegat, Puigdemont podria proposar-la com a candidata aquest cap de setmana mateix..
  • Des de l'oposició, Ciutadans intenta frenar aquesta via presentant un recurs d'inconstitucionalitat tant al vot delegat de Puigdemont i Comín. Tant Arrimadas com el PSC i els comuns rebutgen la reforma de la llei de presidència que es vol aprovar al ple de demà. / I mentre es resol la formació d'un govern a Catalunya, Mariano Rajoy ha fet avui una nova crida al diàleg i a la col·laboració institucional.
  • Un jutge de Martorell investiga ja pels delictes de discriminació i contra la integritat moral un dels 9 professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca denunciat per la fiscalia que l'acusa d'haver fet identificar-se als fills de Guàrdies Civils. La resta estan a l'espera que un altre jutge admeti a tràmit la denuncia.
  • Oriol Pujol seurà finalment davant un tribunal popular pel conegut com a cas de les ITV's. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestima l'acord al què va arribar amb la Fiscalia l'estiu passat perquè no afecta, diu, a tots els investigats . L'exdiputat de Convergència admetria que va cobrar comissions i va beneficiar amics seus a canvi d'una rebaixa de pena a dos anys i mig de presó per tràfic d'influències i suborn. La seva dona, Anna Vidal evitaria la presó.
  • 1 de cada 10 adolescents catalans afirma que és víctima d'assetjament escolar i un 7% diu que pateix ciberassetjament. Coincidint amb el Dia Internacional Contra el Bulling, hem assistit a un taller organitzat per l'ONG "Save The Children" que té com a objectiu que els nois es posin a la pell d'una persona assetjada.
  • El turisme de negocis i congressos a Barcelona ha batut rècords durant el 2017. Ha crescut un 8,1% respecte l'any anterior, i això ha suposat un impacte econòmic de 1.851 milions d'euros. Són dades de Turisme de Barcelona, que conclou que la capital catalana és el tercer destí europeu més demanat per realitzar congressos i que el número de participants ha crescut un 14,2%. El sector més actiu ha estat el mèdico-sanitari.
  • Per tercer any consecutiu, el Reial Madrid jugarà la final de la Champions.
  • El músic i compositor portugués RODRIGO LEAO compleix 25 anys en solitari dalt dels escenaris i per celebrar-ho porta a Barcelona el seu espectacle "O Aniversário", una mena de resum de la seva rica trajectòria. El que fou fundador i líder del grup MADREDEUS fa balanç d'aquest quart de segle creant un univers sonor propi on dilueix les fronteres entre tota mena de músiques.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán