L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 01/08/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 01/08/2014

01/08/2014 00:06:17
L'Informatiu 2 - 01/08/2014 L'Informatiu 2 - 01/08/2014
L'Informatiu 2 - 01/08/2014 00:06:17 01/08/2014
Sinopsis
  • Mariano Rajoy ha comparegut aquest migdia per tancar el curs polític. Ha repassat les dades econòmiques, i s'ha mostrat força optimista amb la recuperació econòmica i el creixement que, diu, arriben gràcies a les reformes i al gran esforç que han fet els espanyols. Pel què fa a la reunió de dimecres amb Artur Mas, Rajoy insisteix que va transmetre al president de la Generalitat que la consulta és il.legali i a més, diu, que perjudicaria tant a catalans com a espanyols./ 
  • Després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, el conseller Mas-Colell, admet que acceptaran les condicions d'Hisenda per reduir en 700 milions el deute que tenen amb l'Estat. També diu que espera que el govern espanyol no castigui al català si no compleix l'objectiu de dèficit. La Generalitat confia que el govern central no tanqui les portes a la negociació i que la d'ahir no sigui l'última paraula del ministeri d'Hisenda.
  • A la Ronda de Dalt de Barcelona, aquest matí hi ha hagut força cues a causa d'una marxa lenta de taxistes.... El motiu de la protesta torna a ser l'intrusisme professional per l'aplicació de mòbil Uber. / Els Mossos d'esquadra han denunciat 24 conductors que transportaven viatgers sense autorització a l'Aeroport del Prat: cinc d'ells  treballaven per aquesta aplicació./ Aquesta protesta coincideix amb un dels dies de l'any en què molta gent marxa de vacances. Es nota a les carreteres, però també a l'aeroport del Prat, on és el dia amb més places disponibles, 170 mil. Des d'allà ens ho explica la Vanesa Benedicto. 
  • El Barça tanca avui l'estada de pretemporada a Anglaterra. Ni la pluja ha fet que Luis Enrique afluxi per aconseguir un bon to físic pel començament de campanya. Ho ha seguit, des de Saint George's Park, la Noemí Mancebo. 
  • El festival Grec de Barcelona tanca aquesta edició amb èxit de públic, ha venut 12 mil entrades més que l'any passat.  I aquests que veieu van ser els encarregats de clausurar-lo. Són el pianista Chano Domínguez i el guitarrista Niño Josele. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán