L'Informatiu: L'informatiu 2 - 01/07/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 01/07/2014

01/07/2014 00:07:08
L'informatiu 2 - 01/07/2014 L'informatiu 2 - 01/07/2014
L'informatiu 2 - 01/07/2014 00:07:08 01/07/2014
Sinopsis

 

El govern català ha aprovat avui l'impost que grava les empreses d'internet.

L'executiu català, malgrat que hi ha dictàmens en contra, ha donat llum verda a aquesta taxa. Seran 25 cèntims mensuals que les empreses hauran de pagar per cada usuari d'internet. El projecte del govern, que haurà de ser validat al Parlament, vol destinar la recaptació a donar suport al mon àudiovisual. En la roda de premsa posterior a la reunió, Francesc Homs ha criticat les declaracions de dirigents del PP sobre el fet que que el rei Felip sisè no te atribucions per fer de mitjancer en la situació de Catalunya.

El que no ha volgut valorar Francesc Homs son les declaracions de l'ambaixador dels Estats Units a Madrid, James Costos, que ha dit que el seu govern està mirant amb interès el que passa a Catalunya i el procés sobiranista, malgrat que ho considera una qüestió interna d'Espanya. L'ambaixador americà, que el novembre de l'any passat va ser rebut al Palau de la Generalitat pel president Mas, ha apuntat que si Catalunya s'acaba independitzant, les empreses nord-americanes s'hauran d'adaptar a la nova situació.

VILADEMULS, PLA DE L'ESTANY, AVUI

Completada la variant de Girona per l'AP7 amb l'enllaç de Vilademuls

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha inaugurat avui l'enllaç de l'AP7 a Vilademuls, al Pla de l'Estany...  Amb aquest nou accés, es culmina la circumval·lació a la ciutat de Girona per l'autopista, després de la posada en funcionament dels enllaços a Domeny, a la zona oest de la ciutat, i a Fornells de la Selva. En aquest tram, l'autopista és gratuïta pels moviments interns i té quatre carrils. 

PROTESTA DELS TAXISTES

Una nova convocatòria de vaga deixa la ciutat de Barcelona sense servei

Agafar un taxi a Barcelona avui és practicament impossible El motiu és la segona jornada de vaga dels taxistes, que han convocat els sindicats minoritaris contra UBER, aquesta aplicació del transport que posa en contacte conductors sense llicència amb particulars: ho consideren competència deslleial. La incidència és del 100% perquè les associacions majoritàries, que NO secunden la protesa, no circulen per por a patir incidents. On més s'esta notant es a punts clau com l'estació de Sants i l'aeroport del Prat.

COMENCEN LES REBAIXES

Els comerços esperen facturar 750 milions d'euros

 Les rebaixes d'estiu ja han començat. De moment els comerciants fan una previsió força optimista. Creuen que les vendes creixeran entre un 2 i un 4% respecte a l'any passat, sobretot en roba, calçat i complements. Els descomptes es mouran entre el 30 i el 50%... A les botigues i centres comercials de tot Catalunya hem comprovat que es manté la tradició d'anar-hi el primer dia a trobar les millors gangues. 

ATRACAMENT A BARCELONA

Els mossos continuen buscant els atracadors que van ferir un home

Els mossos continuen buscant les 3 persones que ahir al vespre  van atracar un supermercat de la Verneda a Barcelona i van ferir de bala un agent jubilat que va intentar aturar-los. La víctima del tret ja està fora de perill.Segons alguns testimonis, van arribar en moto i van entrar a l'establiment amb els cascs posats.  Després, els atracadors van cremar una de les motos. Avui, al barri, encara se'n parlava... 

Ivan Ràkitich ja ha és jugador del Barça per les pròximes cinc temporades. El jugador lluirà el numero 4, el que ha deixat vacant Cesc però ha remarcat que l'ha triat perquè és el que portava Guardiola. 

TOM JONES A PEDRALBES

2.000 persones van corejar els temes del "Tigre de Gal·les"

Els jardins de Pedralbes van rebre anit la visita de Tom Jones. Ja té més de setanta anys, però encara va aconseguir enlluernar el públic,  majoritàriament de la seva generació...Va repassar èxits de tota la vida com Delila, o Sex bomb, i temes més recents i en registres sosprenents com aquesta amb la què us deixeu, amb un toc country...

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán