L'Informatiu: L'Informatiu - 13/07/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 13/07/2014

13/08/2014 00:25:26
L'Informatiu - 13/07/2014 L'Informatiu - 13/07/2014
L'Informatiu - 13/07/2014 00:25:26 13/08/2014
Sinopsis
  • Artur Mas diu que qualsevol decisió que es prengui sobre la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya el 9 de novembre la consensuarà amb la resta de partits partidaris de celebrar-la. El president de la Generalitat assegura que ell es compromet a convocar-la i demana valentia i intel·ligència per fer front als adversaris i mantenir el consens polític. Mas ha qualificat de "tempesta en un got" la polèmica provocada per membres del seu govern que pràcticament donaven per fet l'ajornament de la consulta.
  • El Partit Popular considera que, amb les declaracions de Joana Ortega, Convergència i Unió torna al sentit comú però creu que arriben tard perquè no és el partit que realment dirigeix Catalunya./ Com havia anunciat, Manos Limpias ja ha presentat la querella contra Jordi Pujol i Marta Ferrussola. Demanen també que declarin 4 dels seus fills i 4 empresaris. 
  • Avui s'han fet públiques les dades de l'IPC al mes de juliol. A Catalunya els preus van baixar un 0,8 per cent, això vol dir que es mantenen durant l'últim any. És una caiguda mensual similar a la de tot Espanya on van baixar un 0,9 per cent. D'aquesta manera la taxa interanual se situen en el -0,3 per cent./Les vinyes ja s'ha començat a veremar. Les que elaboren cava asseguren que serà un gran any perquè el raïm és de molt bona qualitat. / Tot i que a l'estiu les donacions de sang se solen reduir un 30%, aquest juliol n'hi ha hagut més que mai i pertant hi ha prou reserves per aquest mes. Malgrat això, el banc de sang fa una crida perquè continuïn, ja que de cara al setembre,quan augmenta l'acitvitat als hospitals, en farà falta més./ A les platges de Lloret estan posant a prova un nou sistema de rescat que permet a qualsevol banyista ajudar algú que estigui en perill a prop de la costa./ L'ajuntament de Barcelona ja ha ordenat el tancament de 49 clubs de cannabis a la ciutat. 13 d'aquests avisos han acabat en precintes que s'han fet aquesta mateixa setmana, com el que us explicàvem ahir a l'Informatiu./ El primer parc aquàtic per gossos de tot l'Estat, que està a La Roca del Vallès, ha superat totes les expectatives.
  • És el marxador Miguel Ángel López, que ha aconseguit la medalla d'or en la prova dels 20 kilòmetres del campionat d'Europa d'atletisme, aquest matí, als carrers de Zuric. / Alegria també al Reial Madrid, que ja ha aixecat el primer títol de la temporada. A Cardiff i amb dos gols de Cristiano Ronaldo els blancs van imposar-se ahir al Sevilla a la final de la Supercopa d'Europa./ El Sevilla d'Unay Emery va posar poca resistència a un Reial Madrid amb Iker Casillas a la porteria. Va destacar Kroos pel  joc al mig de camp i Crisitano Ronaldo. El portugués va marcar els dos gols del partit./ Sense títols per disputar aquest estiu, el Barça se centra en l'aspecte físic i tàctic per arribar a l'inici de la Lliga en bona forma./ L'Espanyol, de la seva banda, juga demà al camp de l'Olot el primer dels 3 partits que té aquesta setmana./ Víctor Sada deixa el Barça i jugarà les dues pròximes temporades a l'Andorra. Mentrestant, la selecció espanyola de bàsquet segueix deixant bones sensacions en la preparació per al Mundial que arrenca el 30 d'agost. Els homes d'Orenga van derrotar anit Turquía amb solvència./ Avui ha començat també el Campionat d'Europa de Natació de Berlín amb la disputa de les proves d'aigües obertes. / I en tennis, avui Tommy Robredo, David Ferrer, Fernando Vesdasco i Roberto Bautista buscaran passar a tercera ronda del Masters 1000 de Cincinnati.
  • A les Festes de Gràcia de Barcelona, que comencen demà, hi haurà més seguretat. L'Ajuntament reforça el dispositiu per promoure la tranquil·litat i la convivència. Pels carrers engalanats només s'hi podrà circular en un únic sentit. En els carrers més concorreguts, hi haurà un agent que vetllarà perquè es compleixi. També es tindrà un ull posat en la venda ambulant il.legal, que continua creixent a la ciutat, amb més de 33 mil denúncies en els primers sis mesos de l'any. Paral·lelament, els veïns acaben de donar els últims retocs a la decoració dels carrers. Aquest any, 18 carrers i places participen al concurs./ Al Festival de Cap Roig anit hi va actuar Antonio Orozco
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán