L'Informatiu: L'Informatiu - 12/11/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 12/11/2018

L'Informatiu - 12/11/2018

Disponible hasta 21-02-2222

12/11/2018 00:28:46
L'Informatiu - 12/11/2018 L'Informatiu - 12/11/2018
L'Informatiu - 12/11/2018 00:28:46 12/11/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

EL PP i el PSOE han acordat que Manuel Marchena sigui el nou president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial... El magistrat s'ocupava fins ara del judici del procés. Els dos principals partits han estat d'acord en proposar-lo a canvi que 11 vocals siguin progressistes i 9 conservadors./ El govern de Sánchez i els partits polítics no han trigat a reaccionar a aquest acord, que obliga a canviar qui portarà la causa del procés al Suprem. També s'han plantejat dubtes sobre el procés d'elecció de la cúpula del poder judicial.

Les formacions independentistes critiquen l'acord entre populars i socialistes. Ho veuen una operació d'Estat contra el sobiranisme.

El Tribunal de Comptes ha condemnat l'expresident de la Generalitat Artur Mas i els exconsellers Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau a pagar 4,9 milions d'euros per la consulta del 9 de Novembre del 2014.

Després de saber que els alcaldes socialistes Antonio Balmón i Antoni Poveda es van reunir dijous passat amb els líders independentistes a presó, Miquel Iceta ha dit que ell també els visitaria si la trobada no es fes pública.

Els Mossos han interrogat el suposat responsable d'aquesta agressió a un càmera de Telemadrid a qui van confondre amb un de TV3. Va ser a l'agost durant una manifestació de suport a una dona que havia tingut un incident mentre retirava llaços grocs

Avui és el primer dia en què a totes les hipoteques que se signen hi consta que l'impost d'actes jurídics l'assumeix el banc. Un fet rebut amb molta alegria per part dels compradors que signaven perquè fins fa 4 dies no estava confirmat que se l'estalviarien.

Els sindicats UGT i Comissions Obreres convoquen vaga general de treballadors públics el proper 12 de desembre. Consideren que és un insult que la Generalitat vulgui retornar als funcionaris la paga extra de 2013 i 2014 en 8 anys.

5 dels 15 detinguts per una presumpta agressió sexual i per una ganivetada durant una baralla a una estació de metro a Santa Coloma de Gramenet estan pendents de passar a disposició judicial. Miren de saber si dos dels detinguts són menors d'edat.

A Figueres, els advocats d'ofici han detectat un increment dels immigrants que França retorna a Espanya en ser interceptats a la frontera. N'han assistit més de 400 i calculen que a finals d'any hauran atès 600 casos a La Jonquera i més d'un centenar a Portbou.

En el dia mundial de la obesitat, els experts adverteixen que la derivada psicològica d'aquest trastorn NO s'ha de deixar de banda./ El Departament de Salut de la Generalitat ha presentat la campanya "L'alcohol és responsabilitat de tothom"

Al Convent dels Àngels de Barcelona, el diari Marca està fent entrega dels premis als protagonistes més destacats del curs passat. Allà ens espera el Sergi Puy amb la llista de premiats./ Leo Messi va veure com, en el seu retorn, el Barça sumava la segona ensopegada del curs. Més de dos anys després, primera derrota en lliga al Camp Nou./ L'Espanyol va perdre l'oportunitat d'atrapar el Barça i ser colíder en perdre per dos a un al Pizjuan davant el Sevilla

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán