Les notícies del migdia del dimecres 12 de juny de L'Informatiu de TVE Catalunya
L'Informatiu  L'Informatiu - 12/06/2019

Les notícies del migdia del dimecres 12 de juny de L'Informatiu de TVE Catalunya

Disponible hasta 21-02-2222

12/06/2019 00:29:31
L'Informatiu - 12/06/2019 L'Informatiu - 12/06/2019
L'Informatiu - 12/06/2019 00:29:31 12/06/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Recta final del judici del procés. Les defenses han criticat la fiscalia per utilitzar el codi penal per acusar de rebel·lió i malversació, i neguen que hi hagués violència. La lletrada de Carme Forcadell, ha dit que es jutja l'expresidenta del Parlament, per ser qui és i no pel que ha fet. També al·leguen que no ha quedat demostrada una actuació coordinada entre el Govern i les entitats sobiranistes. El judici quedarà vist per a sentència amb els al·legats finals dels acusats.

L'advocacia de l'estat discrepa de la fiscalia i és partidària de la sortida de presó de Junqueras -dilluns- per recollir l'acta d'eurodiputat al Congrés. Ho decidirà el Suprem, que sí autoritza Joaquim Forn a assistir al ple de l'Ajuntament de Barcelona. Demà el traslladaran.

El President de la Generalitat es desplaça fins a Madrid per donar suport als acusats. També una àmplia comitiva de partits i associacions sobiranistes...

A l'Ajuntament de Barcelona ple de comiat de més d'una trentena de regidors que deixen de ser-ho... dissabte es constituirà el nou plenari i continua la incògnita de l'alcaldia. Els socialistes confien en arribar a la investidura amb un acord que els permeti la possibilitat de formar govern amb Barcelona en Comú.


Més de 34 mil 500 estudiants han començat avui els tres dies de les proves de la selectivitat amb els exàmens de Català i de Llengua Castellana i Literatura, que en general han trobat fàcils.
En castellà han pogut triar entre un conte de Borges i un article periodístic sobre com triar carrera universitària. I en català entre un text de Salvador Espriu i un altre sobre les abelles.

Els bombers alerten de l'augment de víctimes mortals en incendis d'habitatges. En el que portem d'any ja han mort a Catalunya 18 persones, cinc més del total que hi va haver en tot l'any passat.

L'edatisme, la discriminació per motius d'edat, és la tercera causa de discriminació al món, després del racisme i el sexisme. A partir dels 65 anys, s'accentua en molts àmbits...per això els experts recomanen més visibilitat i respecte cap a la gent gran


La Federació espanyola no preveu una lliga de 21 equips com demana el Girona mentre no es resolgui la investigació del partit Valladolid-València, sospitós de ser arranjat. I a Sevilla, ja hem vist Rubi com a nou entrenador del Betis. L'extècnic de l'Espanyol s'ha mostrat agraït al club blanc-i-blau i li ha desitjat el millor a la vegada que s'ha mostrat il.lusionat en aquesta nova etapa a Sevilla.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán