L'Informatiu: L'Informatiu - 12/01/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 12/01/2018

L'Informatiu - 12/01/2018

Disponible hasta 21-02-2222

12/01/2018 00:28:47
L'Informatiu - 12/01/2018 L'Informatiu - 12/01/2018
L'Informatiu - 12/01/2018 00:28:47 12/01/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

A Junts per Catalunya estan convençuts que el reglament del Parlament permet la investidura a distància de Carles Puigdemont. Ho han dit fa uns minuts a Brussel.les on Puigdemont reuneix els diputats del seu grup. Avui tant Esquerra com la CUP han començat a posar-ho en dubte. Joan Tardà ha dit que ningú es imprescindible i els cupaires titllen l'expresident d'irresponsable.

El Govern de Mariano Rajoy insisteix que el reglament és molt clar i no permet investir un president, diu, via plasma, ni tampoc delegant la seva representació. Insisteix que recorrerà de manera immediata i sense vacil·lar qualsevol moviment fora de la llei.

Amb 75 anys, Ernest Maragall serà dimecres el president de la mesa d'edat del Parlament... i amb tota probabilitat, el proper president de la cambra. En una entrevista al programa Aquí Parlem que s'emetrà aquest dissabte al canal 24 hores, Maragall assegura que és tota una responsabilitat estar al capdavant d'aquesta institució en aquest moment.

La inflació a Catalunya tanca el 2017 en l'1,2%, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Els preus que més s'han encarit aquest any han estat els paquets turístics, els carburants, l'hosteleria, i la vivenda. Tot i això, la variació anual disminueix set dècimes respecte el mes passat. Al conjunt d'Espanya, la inflació tanca l'any en l'1,1. Els pensionistes perden poder adquisitiu, ja que les pensions han pujat un 0.25%.

Un any bo que podria haver estat excel·lent. És l'anàlisi que fa la consultora Savills Aguirre Newman, que apunta que la inestabilitat política ha fet perdre inversions en oficines de Barcelona per valor de 400 milions d'euros. Els inversors més conservadors, diuen, han optat per la prudència. Des de la consultora preveuen, però, que el ritme es recuperararà, perquè els inversors internacionals donen per fet que el moment més àlgid de crisi política ja ha passat.

La marató de donació de sang ja ha començat als principals hospitals catalans. L'objectiu és aconseguir 8.000 bosses des d'avui i durant una setmana. Passat festes les reserves solen baixar i aquest any, Macarena León no és una excepció...

Col·lectius feministes denuncien que el cartell cosifica el cos de la dona i legitima la violència masclista. L'entitat organitzadora del Carnestoltes diu que el cartell, que porta per lema "155 ombres" pretén mostrar una dona lluitadora que es revela davant les mans de 3 partits polítics. El cartell es va triar en un concurs on van votar 1.500 persones. A les bases del concurs es deia, textualment, que no era aconsellable cap mena de censura.

hi haurà derbi català als quarts de final de la Copa del Rei. El sorteig d'aquest migdia ha emparellat a l'Espanyol i el Barça, amb l'anada a Cornellà la setmana que ve. Els dos equips es van classificar brillantment anit; els blaugrana amb golejada al Celta, 5 a 0. I els blanc i blaus amb remuntada al camp del Llevant, 0 a 2. El Madrid tindrà com a rival al Leganès, amb la tornada al Bernabeu.

Nani Roma ha arribat aquest matí a Barcelona procedent de Lima on va abandonar el Dakar per un accident que va patir dilluns a les dunes del desert peruà.

Així sonen alguns dels grans èxits de la música electrònica dels últims 25 anys interpretats per una orquestra simfònica al gran Teatre del Liceu. Un concert d'anit que va durar dues hores on van sonar temes de Daft Punk, Robert Miles o Bob Sinclair.

La cantant presenta nou disc, "French Touch" aquesta nit al Palau de la música. Hi versiona temes mítics del pop-rock... Després sabrem quins són els seus preferits.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán