L'Informatiu: L'Informatiu 09/07/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 09/07/2018

09/07/2018 00:28:47
L'Informatiu 09/07/2018 L'Informatiu 09/07/2018
L'Informatiu 09/07/2018 00:28:47 09/07/2018
Sinopsis

Primera reunió a Moncloa entre el President del govern Pedro Sánchez  i el president de la Generalitat Quim Torra. En aquesta reunió, preparada pels equips d'ambdós presidents, s'ha parlat del dret a la autodeterminació, la situació dels polítics independentistes a la presó o a l'estranger, i de combatre els vestigis del franquisme. La intenció era obrir el diàleg i no necessàriament una negociació.

Molt pendents també de la primera onada de calor de l'estiu que afecta, sobretot, a les comarques de Lleida l'Alt Empordà i les Terres de l'Ebre. Protecció Civil recomana estar especialment pendents que nens i gent gran no es deshidratin i no sortir al carrer a les hores centrals del dia. Fins dimecres la calorada serà molt intensa i a les comarques de Ponent i de la Vall de l'Ebre els termòmetres fregaran els 40º.

L'hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha posat en marxa, per primera vegada a Espanya, una nova manera de practicar les cesàrees que inclou mesures pròpies dels parts vaginals.  L'acompanyant pot assistir dins del quiròfan, tallar el cordó umbilical i  s'afavoreix el contacte pell amb pell entre la mare i el nadó.

Un equip d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona aconsegueix curar en ratolins l'obesitat i la diabetis tipus 2 amb teràpia gènica.  És un primer pas per seguir investigant si és possible traslladar aquesta tècnica als humans.

El Barça confirma que, un any després, es desprèn de Paulinho, que torna al Guanzú. L'Espanyol també ha confirmat el fitxatge del davanter Borja Iglesias. Com els blanc-i-blaus, avui ha començat la pretemporada el Girona, amb la intenció de repetir el bon paper de la temporada passada.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán