L'Informatiu: L'Informatiu - 09/01/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 09/01/2014

09/01/2014 00:27:51
L'Informatiu - 09/01/2014 L'Informatiu - 09/01/2014
L'Informatiu - 09/01/2014 00:27:51 09/01/2014
Sinopsis
  • El conseller d'Economia manté que una Catalunya independent quedaria dins de la Unió Europea. Ho ha dit a l'entrevista del Debat de La 1 en la que també ha avançat que aquest any la Generalitat demanarà a l'estat més de 2.800 milions d'euros al Fons de Liquiditat. Andreu Mas-Colell també ha contestat a Mariano Rajoy que ahir va dir que Artur Mas fa el ridícul en l'intent d'inter-na-cionalitzar el debat sobre el futur de Catalunya.
  • També a TVE, en aquest cas als Desayunos, la presidenta del PP català ha explicat que ha estat ella mateixa qui ha demanat a Rajoy que es reuneixi amb Artur Mas per parlar de la consulta i que si es troben ho facin públicament per evitar malsentesos./ De la consulta sobiranista també ha parlat avui el president de la patronal Cecot. Diu que als empresaris no els fa por que es pregunti pel futur de Catalunya, ha criticat el que considera poca qualitat democràtica de l'estat i ha reclamat diàleg. Una crida que també ha fet als ministres d'indústria i Foment.
  • Són els passatgers que, fa un any, es convertien en els primers usuaris de l'AVE que uneix Figueres i Girona amb Barcelona i Madrid. Una línia, doncs, que avui està d'aniversari. Durant aquest temps més d'un milió de passatgers han utilitzat aquesta línia, la majoria per fer el trajecte entre Girona i Barcelona, que no arriba ni a 40 minuts. A Girona, reconeixen el valor de la infraestructura però, reclamen que s'acabin les obres que hi ha pendents./ Al camp de Tarragona fa tres anys que la Generalitat i les administracions territorials treballen per la creació de la segona gran àrea metropolitana de Catalunya. Al mes de febrer es farà un pas endavant: la creació d'una nova xarxa de rodalies de Renfe entre El Vendrell i Cambrils./
  • Hi va haver una època en què el somni de qualsevol jove quan feia 18 anys era tenir un cotxe. Però sembla que això comença a canviar. Si més no, és el que diu un estudi a nivell mundial que ha fet una consultoria. A Catalunya, però, molts dels qui no en tenen és, senzillament, perquè no poden pagar-lo./ Els mossos d'esquadra analitzen les imatges de les càmeres de vigilància del barri de la Ribera de Barcelona per si poden identificar el jove que dimarts al vespre va matar un home i en va ferir de gravetat un altre. Fa 43 hores dels fets i encara no tenen cap pista sobre el seu parador ni de si ha pogut fugir del cercle policial que es va establir al barri. El mòbil del crim no està clar i sospiten que pot ser un perturbat. No va robar les víctimes i tot apunta a que no hi tenia cap relació./ Dilacions injustificades en la custòdia policial dels detinguts, cel·les sobreocupades a les presons i manca d'higiene en les què hi ha en algunes comissaries. És el que constata un informe del Síndic, que també denuncia opacitat en els centres d'internament d'estrangers. / L'aplicació de noves tecnologies ha permés millorar la mobilitat i l'autonomia a els persones grans. / A Barcelona el servei de teleassitència ha incorporat geolocalitzadors per quan se surt al carrer o detectors de moviment penjats a les portes de casa per saber si passen hores sense moviment. També hi ha en marxa una prova pilot per evitar l'aïllament dels cuidadors amb el suport de tauletes informàtiques.
  • Ho ha presentat avui l'alcalde de Barcelona, una ciutat on 67 mil persones són ateses pels serveis de teleassistència./ Detectar les necessitats d'un centre sanitari i crear un producte per fer més fàcil la vida del pacient. Aquest és l'objectiu d'un master que s'organitza per primer cop a Espanya. Els alumnes no són necessàriament professionals sanitaris i veuen d'aprop com es treballa a diferents hospitals.
  • Leo Messi ha tornat en forma, i ahir a la nit només va necessitar mitja hora per demostrar-ho, fent-li dos gols en cinc minuts al Getafe. Va entrar a la segona part per disputar l'última mitja hora, quan els dos gols de Cesc ja havien pujat al marcador i va deixar les millor sensacions pensant en el partit de lliga de dissabte al Calderón./I l'Espanyol ha passat a formar part de la llista de derrotats il.lustres de l'Alcorcón. Feia més de tres mesos que els madrilenys no guanyaven a casa i ahir ho van fer davant un Espanyol que pot pagar molt car no haver marcat a Santo Domingo./ En bàsquet, el Barça juga avui el segon partit del top16 de l'Eurolliga a la pista del Fenerbache d'Istambul./ I al Dakar avui es disputa la cinquena etapa amb Carlos Sainz com a nou líder de la classificació de cotxes.
  • I aquest és l'aspecte de la façana de la Pedrera. Des d'avui i durant un any hi haurà bastides perquè estan netejant i restaurant la pedra i els forjats per mantenir l'edifici, patrimoni de la humanitat per la Unesco. És la tercera vegada que ho fan des del 1988. Les obres costaran 750 mil euros i NO impediran que les visites a l'interior de l'edifici continuïn. L'any passat més d'un milió de persones el van visitar./ Aquest cap de setmana, a l'auditori de Barcelona, sonaran peces de musicals tan coneguts com West side Story o El fantasma de l'òpera... Les interpretaran estrelles dels teatres de Londres acompanyats de l'orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán