L'Informatiu | 06122019
L'Informatiu  L'Informatiu 06/12/2019

L'Informatiu 06/12/2019

Disponible hasta 21-02-2222

06/12/2019 00:27:54
L'Informatiu 06/12/2019 L'Informatiu 06/12/2019
L'Informatiu 06/12/2019 00:27:54 06/12/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Celebració de la Constitució amb la incertesa de la investidura. La presidenta del Congrés fa una crida al diàleg dins la Carta Magna, on Pedro Sánchez veu la solució a la crisi de governabilitat. El president en funcions ha apel·lat a l'acord entre diferents perquè Espanya tingui un govern. El PSOE i Esquerra, que no hi ha assistit, es reuniran la setmana vinent a Barcelona. A Unides Podem diuen que l'important és que hi hagi investidura, malgrat que sigui després de Nadal. Rebuig rotund del PP a acords amb els independentistes, mentre Ciutadans torna a demanar a Sánchez que pacti amb ells i els populars.

A Catalunya s'han fet manifestacions a favor i en contra de la Carta Magna. A Barcelona, Ciutadans ha abandonat la mobilització d'Espanya i Catalans per una pancarta de Vox, que reclama la derogació de la llei de violència de gènere. Convocada pel moviment cívic ‘Espanya i Catalans’, s'hi ha sumat el líder de Vox, Santiago Abascal, i el del PP català, Alejandro Fernández. A Girona, hi ha hagut tensió i càrregues dels Mossos quan un grup antifeixista ha aixecat les tanques que els separaven de la concentració de Societat Civil Catalana.

Enmig d'una enorme expectació mediàtica, Greta Thunberg arriba a Madrid en tren des de Lisboa per participar en la Marxa pel Clima que es fa amb motiu de la cimera COP25 contra l'escalfament global del planeta. Es preveu que sigui multitudinària. De fet, més d'un centenar d'activistes, coordinats per Ecologistes en Acció, han sortit aquest matí en tren de l'estació de França de Barcelona.

Avui fa 40 anys d'un dels accidents de tren més greus que hi ha hagut mai a Catalunya. Va passar a Les Franqueses del Vallès quan un comboi sense frens ni maquinista va xocar contra un altre que circulava per la mateixa via. Hi van morir 22 persones i una vuitantena en van resultar ferides. Aquest matí s'ha fet un acte en record de les víctimes.

Les destinacions de neu i muntanya freguen el 90 per cent d'ocupació durant aquest pont de la Constitució. El patronat de turisme de Lleida espera igualar els 228 milions d'ingressos de la temporada de l'any passat. A Barcelona, el pont no omple.

Ronald Koeman no tanca la porta a entrenar el Barça la propera temporada. De moment, el seleccionador holandès veu a l'equip de Valverde candidat a tots els títols. Amb el seleccionador belga, Robert Martínez, coincideix en qualificar Messi com a indiscutible numero 1 i amb corda encara per a estona.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán