L'Informatiu - 4/07/2019
L'Informatiu  L'Informatiu - 4/07/2019

Les notícies de L'Informatiu de TVE Catalunya del dijous 4 de juliol 2019

Disponible hasta 17-09-2115

04/07/2019 00:27:03
L'Informatiu - 4/07/2019 L'Informatiu - 4/07/2019
L'Informatiu - 4/07/2019 00:27:03 04/07/2019

Disponible hasta: 17-09-2115 15:15:00

Sinopsis

El jutge decreta l'ingrés a presó d'un home acusat d'haver matat la seva dona, de 25 anys i embarassada de dos mesos, que va aparèixer morta ara fa un any a la llera del riu Congost, a Granollers. El cos estava decapitat i en avançat estat de descomposició. Els mossos el van detenir dilluns a L'Hospitalet de Llobregat. El presumpte assassí està en presó provisional, comunicada i sense fiança.

Una calor que ha afectat les reserves de sang. Amb l'episodi de la setmana passada les donacions a Catalunya van baixar un 40% respecte a les habituals en aquesta època. Des del Banc de Sang i Teixits tenen por que puguin disminuir més els propers dies, com ens explica la Macarena León.

Vuit de cada 10 joves a Catalunya han patit violència online. Ho diu un informe de Save The Children que també conclou que el ciberassetjament és la forma de violència més comuna. Des de l'ONG es reclama l'aprovació urgent de la LLei Orgànica de Protecció Integral a la Infància i l'Adolescència davant la Violència, que inclou mesures de prevenció.

Una calor que també afecta la vida animal. D'una banda, a les Terres de l'Ebre està ajudant a què proliferi la mosca negra, un insecte de picada molt dolorosa, i que està fent estralls també en la fauna salvatge.

Hores d'ara el president de la Generalitat està reunit amb representants de l'entitat independentista 'Súmate' a Palau. La trobada s'emmarca en la ronda de contactes amb associacions i partits que està mantenint per consensuar una resposta unitària a la sentència del Suprem. Abans, s'ha trobat amb Junts per Catalunya.

Encara a Barcelona, una cinquantena de propietaris de pisos denuncien que existeix un grup organitzat que relloga, com a pisos turístics, els habitatges que han llogat com si fossin particulars. L'Ajuntament de Barcelona ha obert ja una trentena d'expedients. En la majoria dels casos, la llogatera és la mateixa persona.

El Barça començarà la lliga al Camp de l'Athlètic club i l'Espanyol, a casa davant del Sevilla. El primer derbi serà el 5 de gener a Cornellà-el Prat i el primer classic el 27 d'octubre al camp Nou. A l'equip blaugrana avui arriba De Jong, en plena crisi a la direcció esportiva després de la dimisió del vicepresident Jordi Mestres per discrepancies internes.

A l'Espanyol, Borja Iglesias ha tranquil·litzat als aficionats que seguien el primer entrenament de l'equip, assegurant-los a la sortida que no marxarà.

Rosalía, que està batent rècords amb aquest nou tema, el primer en català. Ja frega els dos milions de visualitzacions a youtube en menys de 24 hores. La cantant diu que és un homenatge a la rumba catalana. Amb ella us deixem de moment. Ara, el temps. Hi tornem a les 4.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán