L'Informatiu: L'Informatiu - 01/08/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 01/08/2014

01/08/2014 00:27:54
L'Informatiu - 01/08/2014 L'Informatiu - 01/08/2014
L'Informatiu - 01/08/2014 00:27:54 01/08/2014
Sinopsis
  • Són imatges en directe de la compareixença que aquesta hora fa Mariano Rajoy davant dels mitjans de comunicació per fer balanç del curs polític que pràcticament es tanca amb el Consell de Ministres que s'ha celebrat aquest matí. El president del govern ha explicat que a la reunió amb Artur Mas li va dir que no es pot celebrar cap consulta perquè hi perd tothom i s'ha compromés a estudiar el document amb 23 peticions que li va lliurar el president català./ Bona part de la intervenció, però, s'ha centrat en destacar els indicadors econòmics. Segons Rajoy, tots els organismes internacionals avalen un creixement ferm de l'economia espanyola... i de retruc de l'ocupació, que per primera vegada en 6 anys assoleix un creixement net. Dades que confirmen, diu, que la recuperació ha vingut per quedar-s'hi.
  • Després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, el conseller Mas-Colell, admet que acceptaran les condicions d'Hisenda per reduir en 700 milions el deute que tenen amb l'Estat. També diu que espera que el govern espanyol no castigui al català si no compleix l'objectiu de dèficit./ La petició de la fiscalia anticorrupció a la jutge perquè investigui si Pujol i la seva família tenen comptes a Suïssa i a Andorra és l'última conseqüència coneguda de la confessió que l'expresident feia avui fa una setmana.... 7 dies intensos que han anat així.
  • Són les cues que hi ha hagut a la Ronda de Dalt de Barcelona, i que ha causat una marxa lenta de taxistes....El motiu de la protesta torna a ser l'intrusisme professional per l'aplicació de mòbil Uber. Els Mossos d'esquadra han denunciat 24 conductors que transportaven viatgers sense autorització a l'Aeroport del Prat, cinc dels quals treballaven per aquesta aplicació. La protesta d'avui, que també s'ha fet al voltant del port de Barcelona, coïncideix amb  la segona jornada de vaga de Renfe
  • A partir d'aquesta tarda es quan es preveu que la majoria de cotxes comencin a sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona: 1 milió de vehicles./A l'aeroport del Prat també és un dia de molta activitat. De fet, és el dia amb més places disponibles: 170 mil./ A Barcelona ciutat s'espera que l'estiu acabi amb una ocupació que fregarà el 85 per cent. Tot això després d'un juliol que, a les costes de Girona i Tarragona, no ha estat tant bo com s'esperava./ L'alberg de joventut INOUT, que està a Collserola, podria tancar d'aquí uns mesos perque no pot fer front als pagaments. És el primer servei d'hosteleria d'Europa on gairebé tots els treballadors tenen alguna discapacitat. Ara han començat una campanya per demanar donacions.
  • El tribunal superior de justícia de Catalunya confirma que el nen de dos anys que va perdre la vida dilluns passat en una escola bressol va morir electrocutat. Va passar a una llar d'infants de Vinyols dels Arcs mentre els nens jugaven amb aigua.
  • Mariano Rajoy ha reconegut que la confessió de Jordi Pujol l'ha impactat, i ha destacat la importància que les institutucions, tant policials com judicials, funcionin. Preguntat sobre l'efecte que tindrà en el procés sobiranista, Rajoy ha dit això.
  • El Barça tanca avui la seva estada de pretemporada a terres angleses./ L'Espanyol ha tornat als entrenaments després que ahir es confirmessin dos nous amistosos de preparació./ El Madrid tanca demà contra el Manchester United la gira americana. Poden ser les últimes hores com a madridista del porter Diego López perquè sembla que club li està buscant una sortida al mercat./Els pilots finlandesos dominen el ral.li dels Mil Llacs puntuable pel campionat del món. 
  • Un altre cinema del centre de Barcelona tanca portes. Es el Club Coliseum de Barcelona, que anit va acollir l'última sessió. 
  • Són el pianista Chano Domínguez i el guitarrista Niño Josele tocant junts a la cloenda del Festival Grec, que aquesta edició ha venut 12 mil entrades més que l'any passat. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán