L'Informatiu: L'Informartiu 2 - 12/03/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informartiu 2 - 12/03/2018

L'Informartiu 2 - 12/03/2018

Disponible hasta 21-02-2222

12/03/2018 00:11:52
L'Informartiu 2 - 12/03/2018 L'Informartiu 2 - 12/03/2018
L'Informartiu 2 - 12/03/2018 00:11:52 12/03/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

La defensa de Jordi Sànchez presenta al Tribunal Suprem el recurs contra la decisió del jutge Llarena de no permetre-li assistir al debat d'investidura, que estava previst per avui. Els advocats al·leguen que si se li impedeix ser investit es vulneraria la Constitució i l'Estatut. Mentrestant, els partits de l'oposició busquen la manera de forçar el desbloqueig polític i que comenci a córrer el temps per a unes noves eleccions.

Un de cada 4 nens catalans viu en situació de pobresa i les condicions empitjoren en els casos més severs. És el que conclou un informe de l'ONG Save the Children, que alerta de les conseqüències físiques i emocionals. Els nens pobres pateixen més obesitat, més risc de tenir trastorns mentals i abandonen abans els estudis. A més, la meitat de les víctimes d'abús sexuals són nens.

Una sentència obliga a l'ajuntament de Barcelona a posar un retrat del Rei al saló de Plens. La Delegació del Govern a Catalunya havia resentat una demanda el 2015 després que el govern muncipal retirés el bust de Juan Carles

Són dades de l'ONG Save the Children, que alerta que la xifra de nens pobres no baixa i que suposen un 25% dels que viuen a Catalunya. Una situació que tendeix a agreujar-se especialment si viuen a llars amb un sol progenitor. L'informe fa una sèria advertència de les conseqüències que això te en la seva salut i en el seu futur.

En algunes linies com la L5 i la L1 l'ocupació és ara més del doble de la capacitat dels combois. Amb més trens també es vol reduir l'interval de pas a les hores punta. El metro ha anat augmentat els passatgers any rera any i ara es vol preparar també de cara a un augment de la població.... però també de les mesures de reducció de trànsit per la contaminació.

El Barça es prepara per rebre dimecres al CHELSEA a la CHAMPIONS, pendent d'INIESTA. El manxec ja ha pogut fer avui una part de l'entrenament amb el grup. L'alegria de la jornada, però, és diu ASTRID FINA. La rider catalana ha aconseguit aquest matí la medalla de bronze en SNOWBOARD CROSS als Jocs Paralímpics d'hivern de PYEONGCHANG.

La Fundació Miró exposa aquests dies una col·leció de gravats japonesos de l'artista ITÓ SHINSUI, un dels pintors més importants del seu pais. Va ser l'impulsor de la tècnica anomenada "shin-hanga", que va revolucionar l'art tradicional del gravat introduïnt-hi una estètica més moderna. Aquesta tècnica va fascinar JOAN MIRÓ, fins al punt que un retrat seu inclou un "collage" d'estampes japoneses.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán