Les notícies de les 16 h de l'informatiu de TVE Catalunya del dijous 13 de juny del 2019
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 13/06/2019

Les notícies de les 16 h de l'informatiu de TVE Catalunya

Disponible hasta 21-02-2222

13/06/2019 00:12:06
L'Informatiu 2 - 13/06/2019 L'Informatiu 2 - 13/06/2019
L'Informatiu 2 - 13/06/2019 00:12:06 13/06/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Ada Colau sotmet a les bases si prefereiexen un acord a Barcelona entre comuns i ERC, amb Maragall d'alcalde, o amb el PSC amb ella d'alcaldessa. Un cop ha enterrat el tripartit d'esquerres, la direcció dels comuns es decanta per l'acord amb els socialistes i determinar les polítiques de l'ajuntament. Colau, a qui no agraden els vots que Valls li ofereix , assegura que no són fruit de cap acord.

Joaquim Forn ja és al centre penitenciari de Brians 2, on ha ingressat aquest migdia. Demà el traslladaran a l'ajuntament de Barcelona per recollir l'acta de regidor i dissabte participarà al ple per elegir el nou govern municipal. Després haurà de retornar a la presó de Soto del Real perquè el Suprem ha rebutjat la petició que havia fet de reingressar al centre penitenciari de Lledoners.

Al Parlament, Junts per Cat i Esquerra carreguen contra Colau per acceptar els vots de Valls i Torra l'acusa de prioritzar les cadires als drets i les llibertats. Els comuns repliquen demanant la dimissió de la portaveu del govern per haver cridat a la mobilització si Colau és alcaldessa. Mentrestant al Congrés, Esquerra s'obre a l'abstenció per investir Sánchez, però també vincula els seus vots al que passi a l'alcaldia de Barcelona.

En el balanç del primer any de Govern, que s'ha debatut a continuació, Torra ha tret pit de la bona salut de l'economia catalana. Ha explicat que Catalunya ha batut per 8e any consecutiu record en exportacions. Una afirmació que l'oposició li ha retret amb l'últim informe de l'IDESCAT que ho contradiu. Segons l'informe, les exportacions han caigut i el creixement de l'economia catalana està tres dècimes per sota de la mitjana espanyola.

Des de principis d'any, gairebé 8 de cada 10 habitacions han estat ocupades, i de cara l'estiu els empresaris són optimistes perquè creuen que la millora dels primers 5 mesos de l'any es mantindrà. Malgrat això, els hotelers demanen millorar la seguretat a la ciutat, sobretot pel què fa als robatoris, i atreure més congressos per potenciar hotels de luxe.

Són els centenars de voluntaris que han participat en recompte de persones sense sostre a Barcelona que organitza cada any la fundació Arrrels. N'han comptat un 25 per cent més que l'any passat: gairebé mil 200 en total. A més, els voluntaris tenen la sensació que han trbat més migrants sols que dormen al carrer. L'ONG demana mesures d'urgència a l'ajuntament com ara l'obertura de pisos on puguin viure persones sense llar.

Dos equips catalans, Girona i Nàstic, estan implicats - per motius diferents - en presumptes accions destinades a arreglar partits. L'Osca - Nàstic de la temporada passada s'hauria arranjat per un "pacte de cavallers" entre jugadors. Mentrestant, a Girona veuen com la seva denúncia del Valladolid - València comença a tenir conseqüències.

La selecció espanyola femenina ja focalitza l'atenció en el tercer i últim partit de la fase de grups contra la Xina al Mundial que es disputa a França.

Marc Gasol té l'anell de campions a prop. Ell i Pau Gaosl podrien convertir-se en els primers germans que guanyen la millor lliga del món. Marc i Pau ja van ser els dos primers germans que va protagonitzar el salt inicial en un partit d'All Star.

Després d'una separació que ha durat 8 anys, la banda barcelonina ELEFANTES, s'ha tornat a reunir per gravar un nou disc, el vuitè, que ara estan presentant en una gira en directe. Avui ho fan a Barcelona, amb noves cançons que mostren l'evolució de la seva música .

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán